News

Cristian Tudor Popescu, despre vinovații pentru valul de noi infectări: ”Pitecantropii care s-au năpustit claie unii peste alții pe litoral”

31.07.2020 | 21:38
Cristian Tudor Popescu despre vinovatii pentru valul de noi infectari Pitecantropii care sau napustit claie unii peste altii pe litoral
CTP, reacție dură față de regizorul Cristi Puiu: ”Să vrei să respiri și să nu mai poți, cu un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?” Foto: Inquam / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, într-o emisiune la Digi24, că vina pentru  noul val de îmbolnăviri nu o poartă nici bâlbele guvernanților, nici jocurile politicianiste ale populației, ci ”pitecantropii” care nu respectă regulile.

Potrivit jurnalistului, o parte a populației este vinovată pentru situația epidemiologică actuală pentru că, în pofida erorilor politicienilor, toți oamenii  ar trebui să fi știut până acum ce să facă pentru a se proteja de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Popescu susține că acuzele aduse la adresa PSD, joi, de către președintele Klaus Iohannis nu indică adevărații vinovați pentru numărul mare de infectări.

Ce spune Iohannis în  legătură cu PSD este real, adevărat în mare măsură. PSD a dat dovadă de cinism când a tergiversat legea carantinării, când unii dintre reprezentanții săi au negat pericolul coronavirusului începând cu șeful partidului, dl. Ciolacu, când la ambasada Franței a fost singurul fără mască. Dar dl Iohannis nu spune tot.

ADVERTISEMENT

Nu vorbește despre prostiile crunte comise de către PNL, aflat la guvernare, care are și el contribuția la cele trei zile de haos în care fiecare a făcut ce a vrut”, a spus Popescu.

”Pitecantropii care se tratează cu bere”

Însă cauza primordială este lipsa respectării normelor legate de purtatul măștii și distanțarea fizică de către o parte a populației.

ADVERTISEMENT

Dl Iohannis nu vorbește nici  despre motrivul principal pentru această situație sumbră. Din pricina oamenilor, a inșilor cu discernământ foarte redus, cărora nu  le pasă de ceilalți și nici nu au instinct de conservare.

Cauza principală sunt acei pitecantropi care s-au năpustiti claie unii peste alții pe litoral, cei care au răspuns că se tratează cu bere, cei care spun că nu  vor purta mască niciodată”, a spus  C.T. Popescu.

ADVERTISEMENT

El a respins ideea că oamenii nu ar fi suficient de informați de către autorități. ”Ce să li se mai explice? Trebuie să fii și tâmpit și ticălos și criminal în  ultimă instanță să te comporți în halul ăsta. Cum să nu știi ce ai de făcut? (…) Inșii ăștia nu  puteau să aibă o brumă de conștiință? E nevoie de Guvern să-ți spună să respecți regulile astea?

Dacă guvernul e dictatorial, cum spune opoziția, atunci n-am putea să apelăm la dictatura bunului simț? Nu cred că politicienii  sunt principalii vinovați, ci acești inși , simpli cetățeni, care-și bat joc pur și simplu de concetățenii lor care înțeleg să respecte aceste reguli”, a conchis jurnalistul.

 

ADVERTISEMENT