Fotbal intern

Ca pe vremea lui Ionuț Negoiță: „Am adus bani de acasă, probabil și Gigi Mulțescu”

17.11.2020 | 17:38
Ca pe vremea lui Ionut Negoita Am adus bani de acasa probabil si Gigi Multescu
ADVERTISEMENT

Criza de la Dinamo amintește de perioada când Ionuț Negoiță era patron. Adrian Mihalcea a dezvăluit că și el a adus bani de acasă pe când îi antrena pe „câini” și crede că și Gigi Mulțescu a făcut la fel. 

Situația este una aproape tragică la Dinamo, lipsa resurselor financiare aducând clubul aproape de faliment. Antrenorul Cosmin Contra a dezvăluit că a venit cu bani de acasă pentru cheltuieli cotidiene.

ADVERTISEMENT

Dinamo este penultima în Liga 1, iar în ultimele șase partide a reușit să adune un singur punct, după remiza scor 1-1 din meciul jucat acasă cu Astra Giurgiu.

Adrian Mihalcea, amintiri de pe vremea lui Ionuț Negoiță: „Am adus bani, probabil la fel ca următorul”

Cosmin Contra a dezvăluit recent că a fost nevoit să aducă bani din propriul buzunar pentru ca anumite plăți să poată fi efectuate de către Dinamo. La fel ca „Guriță”, și Adrian Mihalcea a fost nevoit să apeleze la aceleași metode în perioada în care a antrenat în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

„Situaţia asta nu s-a schimbat, acelaşi lucru l-am făcut şi eu. Bine, la un nivel finaciar mai mic, dar exact aceeaşi situaţie. Și eu am venit cu bani, presupun că şi antrenorul care a venit după mine, erau multe lucruri de care aveai nevoie şi nu puteai să le obţii decât dacă scoteai tu bani din buzunar. La un moment dat cred că este de ajuns”, a spus Mihalcea pentru as.ro.

Cel poreclit „Țăranul” a avut și el un mandat dezastruos în Groapă în vara anului trecut. Mihalcea a condus Dinamo în șapte meciuri, dintre care a pierdut cinci. După plecarea sa, Dinamo a fost preluată de Gigi Mulțescu, cel care a obținut patru puncte în două meciuri și reușise să redreseze echipa.

ADVERTISEMENT

Dinamo avea de disputat nu mai puțin de 5 partide restante și se afla la șase puncte de salvarea de la retrogradare, însă campionatul a fost întrerupt și numărul de echipe din Liga 1 a fost crescut la 16. Astfel, nimeni nu a retrogradat, iar alb-roșiii s-au salvat fără să își mai dispute jocurile rămase.

Ce spune Adrian Mihalcea despre situația lui Cosmin Contra: „Numai promisiuni”

Nu doar problemele financiare au măcinat Dinamo în acest sezon, ci și impotența echipei atunci când vine vorba despre adunatul punctelor în Liga 1. Venirea conducătorilor spanioli în locul lui Ionuț Negoiță a condus la îndepărtarea lui Mulțescu de pe banca tehnică și schimbarea lui cu Cosmin Contra, școlit în țara iberică. După zece etape disputate pe parcursul actualei stagiuni, alb-roșiii au numai șase puncte. Elevii lui Cosmin Contra au pierdut tot atâtea meciuri și au o singură victorie, obținută la Mediaș cu scorul de 3-1.

ADVERTISEMENT

Deși dă vina pe atmosfera toxică din club, antrenorul Cosmin Contra nu a reușit să adune prea multe puncte nici înainte de izbucnirea scandalului. Nemulțumirile și declarațiile tăioase au apărut la Dinamo înaintea meciului de la Sfântu Gheorghe, pierdut în fața lui Sepsi cu 2-0. Se întâmpla în urmă cu două etape, însă înainte de această sincopă, Dinamo pierduse deja patru meciuri în campionat, cu cel poreclit „Guriță” pe bancă. „Ciuruită” și de arbitrajele potrivnice, formația din Ștefan cel Mare nu a convins nici înaintea apariției discuțiilor despre situația financiară a clubului, iar fanii erau oricum supărați pe antrenor.

Cu toate acestea, fostul secund al lui Cosmin Contra și, totodată, fostul antrenor al lui Dinamo, Adrian Mihalcea, susține că tehnicianul ar vrea să redreseze echipa, dacă ar rămâne la club.

„Este foarte dezamăgit de ce i s-a întâmplat. I s-au promis lucruri măreţe. Nici măcar una dintre aceste condiţii nu i-au fost îndeplinite şi este normal să sufere. El încă îşi doreşte să scoată echipa la liman, dar este dificil să lucrezi cu jucători nemulţumiţi, jucători care sunt sătui de promisiuni.

Bineînţeles că atunci când lucrurile nu merg din punct de vedere sportiv, antrenorul este cel mai vinovat, lui i se cere capul şi nu e primul. Ce le transmit (n.r. suporterilor) e să aibă răbdare. Asta le transmit, răbdare! Dacă lucrurile din administraţia clubului se vor rezolva şi dacă mai rămâne sau dacă îşi mai doreşte să rămână, Cosmin va reuşi să schimbe faţa echipei”, a adăugat Mihalcea.

ADVERTISEMENT