Cădere fire păr. În sezonul de primăvară, multe persoane se confruntă cu căderea părului. Specialiștii susțin că acest proces este unul normal în această perioadă a anului. Femeile se confruntă cel mai des cu căderea părului, iar cauzele pot fi multiple. Dacă vă întrebați dacă există soluții de a preveni pierderea podoabei capilare, răspunsul este da! În materialule de mai jos vă arătăm câteva cauze pentru căderea excesivă a părului primăvara!
Căderea firelor de păr la început de primăvară poate fi cauzată de diverși factori. Stresul, dietele neadecvate sau deficiențele nutriționale pot afecta, într-o mare măsură pierderea podoabei capilare. Medicii susțin că este absolut normal să pierdem în jur de 100 de fire pe zi, pentru că părul se regenerează în permanență. Doar în cazul în care șuvițele de păr cad excesiv și în smocuri, este necesar să consultați un specialist.
Cele mai predispuse la căderea părului primăvara sunt femeile. Se știe că acestea trec prin schimbări hormonale lună de lună, iar aceste cauze pot contribui considerabil la pierderea șuvițelor de păr. În continuare vă prezentăm câteva cauze comune care pot influența căderea părului în timpul sezonului de primăvară.
Schimbările climatice pot duce la dezechilibru hormonal din organism care, la rândul său, afectează etapele de creștere ale podoabei capilare. Spre exemplu, foliculii de păr aflați în stare de repaus cunosc o creștere masivă, ceea ce va duce la căderea părului.
Porii înfundați ai scalpului pot fi o altă cauză a căderii părului la început de primăvară. De aceea, trecerea umidității și a nutrienților către rădăcina firului de păr este blocată, așa că firele de păr se desprind și împiedică creșterea naturală a podoabei capilare.
Expunerea prea mult la soare poate contribui la căderea părului primăvara. Razele UV pot afecta suprafața scalpului, dăunând celulelor părului. Din fericire, există soluții împotriva căderii părului!
Există și persoane care se confruntă cu alopecie, o afecțiune dermatologică a foliculilor piloși. Femeile sunt mai afectate, iar această boală poate fi asociată cu factori ereditari sau cu modificările hormonale.
Există mai multe cauze pentru căderea părului. Acest proces este unul normal și necesar, susțin experții în sănătate, dar sunt și alte motive care cauzează căderea nefirească a părului. Iată care sunt acestea:
Dezechilibre hormonale. Tulburările hormonale, cum ar fi cele asociate cu sarcina, menopauza sau dezechilibrele tiroidiene, pot contribui la căderea părului.
Moștenire genetică. Unul dintre cei mai frecvenți factori este predispoziția genetică. Dacă unul sau ambii părinți au suferit de căderea părului, există o probabilitate crescută ca și urmașii lor să experimenteze aceeași problemă.
Stresul. Stresul cronic poate duce uneori la căderea părului. Acest lucru poate include atât stresul emoțional, cât și cel fizic, cum ar fi o intervenție chirurgicală sau o boală incurabilă.
Anumite afecțiuni medicale. Bolile precum alopecia, lupusul sau infecțiile la nivelul capului pot provoca căderea părului. Și vârsta poate fi un motiv. Pe măsură ce îmbătrânim, firul de păr tinde să devină mai subțire și să cadă mult mai ușor ca-n tinerețe.
Pentru a evita căderea părului primăvara, puteți folosi tratamente pe bază de șampoane sau măști. În plus, unele femei apelează și la vitamine pentru căderea părului, precum vitaminele A, C și E. Însă există și alte moduri prin care puteți combate căderea părului în primăvară.
Evitați coafurile care pot dăuna scalpului. Unele studii au arătat că părul întins la maximum la nivelul scalpului poate fi o sursă a deteriorării podoabei capilare. Aici intră cocurile, împletiturile și cozile de cal, care pot slăbi legătura dintre păr și scalp.
Nu folosiți instrumente de coafat cu căldură mare. Folosirea frecventă a uscătoarelor de păr, a instrumentelor de îndreptat părul și a ondulatoarelor pot duce la deteriorarea părului.
Atenție la alimentație. Căderea părului primăvara poate fi cauzată și de consumul anumitor produse alimentare. Asigurați-vă că aveți o alimentație echilibrată și vă hidratați suficient, pentru ca părul să se regenereze.
Nu folosiți tratamente chimice. De regulă, acestea pot dăuna foliculilor de păr. Evitați vopselele cu ingrediente chimice, a tratamentelor cu peroxid și, în general, a vopselelor de păr permanente.