Sport

Cădere în clasamentul WTA pentru 4 românce din top 100. Pe ce loc se află Simona Halep

Simona Halep a avut loc de o nouă cădere în ierarhia mondială. Alte trei jucătoare din România au pierdut poziții importante.
13.02.2023 | 17:27
Cadere in clasamentul WTA pentru 4 romance din top 100 Pe ce loc se afla Simona Halep
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a mai jucat un meci de tenis din luna octombrie, iar cea mai bună jucătoare din România pierde teren în clasamentul mondial. Nici celelalte românce nu stau mai bine.

Simona Halep mai pierde un loc în clasamentul WTA din cauza suspendării pentru dopaj

Simona Halep este începând de luni, 13 februarie, pe locul 16 cu 2141 de puncte în ierarhia WTA și risică să iasă din top 20 dacă suspendarea nu îi va fi ridicată în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Dacă Halep a coborât un singur loc în clasament, pentru Irina Begu veștile sunt mai proaste. Aflată pe locul 27, semifinalista de anul trecut de la turneul de la Sankt Petersburg a pierdut nu mai puțin de 11 poziții și a ajuns pe locul 38, cu  1288 de puncte.

„Sunt sigură că o să revină în curând, pentru că e nevinovată și sper să o vedem cât mai repede. Sper că la Indian Wells Miami. Se va rezolva și cred că va juca încă 2-3 ani! Sunt sigură!”, spunea la începutul anului Monica Niculescu, despre Simona Halep, de care e foarte apropiată.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din calificări la turneul de la Doha, iar ca urmare a acestei contraperformanțe a căzut șapte locuri în clasament, până pe 70, cu 852 de puncte, cu șase locuri deasupra Anei Bogdan (76, 823 de puncte).

În afară de cele patru românce din top 100, o singură jucătoare se apropie cât de cât în clasament: Gabriela Ruse, locul 143, cu 460 de puncte, urmată de Alexandra Cadanțu-Ignatik (locul 190, 346 de puncte), Irina Bara (locul 201, 326 de puncte), Jaqueline Cristian (locul 232, 286 de puncte) și Miriam Bulgaru (locul 254, 259 de puncte).

ADVERTISEMENT

Simona Halep, apărată de Darren Cahill: „Nu există nicio șansă ca ea să trișeze”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, e convins că machidoanca nu va fi suspendată: „Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată din cauza experiențelor prin care trece. Nu am prea multe noutăți. Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze.

ADVERTISEMENT

E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit. Îi urez baftă. E adevărat că sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pentru greșeala asta.

Să sperăm că nu va fi mare pedeapsa, vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a spus Darren Cahill, în podcast-ul „The Big Deal”.

ADVERTISEMENT