Sport

Darren Cahill nu are dubii în cazul Simonei Halep. ”Sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte! Nu există nicio șansă ca ea să trișeze”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, e sigur că românca e nevinovată în cazul de dopaj și spune că persoana care a greșit trebuie să-și asume eroarea.
09.02.2023 | 21:45
Darren Cahill nu are dubii in cazul Simonei Halep Sunt dispus sa mor langa aceste cuvinte Nu exista nicio sansa ca ea sa triseze
Darren Cahill este convins că Simona Halep este nevinovată și spune că cineva trebuie să-și asume răspunderea. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep continuă să lipsească de pe teren din pricina cazului de dopaj de la US Open. Se apropie însă momentul unui verdict și, între timp, au apărut informații care atestă că sportiva are argumente solide pentru a-și proba nevinovăția.

Darren Cahill bagă mâna-n foc pentru nevinovăția Simonei Halep

Simona Halep a decis să conteste decizia WADA în cazul de dopaj și a depus oficial dosarul în final de 2022, chiar înainte de Crăciun. Și fostul său antrenor, Darren Cahill, este convins că va avea câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Australianul spune însă că în pofida faptului că este nevinovată, ea va trebui să plătească pentru faptul că a avut în corp o substanță interzisă. Însă speră ca pedeapsa să fie cât mai mică.

”Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată din cauza experiențelor prin care trece. Nu am prea multe noutăți. Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

ADVERTISEMENT

Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut.

Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze.

ADVERTISEMENT

E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit. Îi urez baftă. E adevărat că sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pentru greșeala asta.

Să sperăm că nu va fi mare pedeapsa, vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba.

ADVERTISEMENT

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a spus Darren Cahill, în podcast-ul „The Big Deal”.

ADVERTISEMENT