Sport

Sorana Cîrstea, eșec fulger în primul tur la WTA Stuttgart. Qinwen Zheng nu i-a dat nicio șansă româncei

Sorana Cîrstea a pierdut categoric în primul tur la WTA Stuttgart. Prima rachetă a României a cedat în fața chinezoaicei Qinwen Zheng.
16.04.2024 | 16:55
Sorana Cirstea esec fulger in primul tur la WTA Stuttgart Qinwen Zheng nu ia dat nicio sansa romancei
Sorana Cîrstea a pierdut categoric duelul din primul tur la WTA Stuttgart cu Qinwen Zheng. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
16-04-2024
14:01

Sorana Cîrstea, eșec usturător în primul tur la WTA Stuttgart

Sorana Cîrstea (29 WTA) nu a avut nicio șansă în meciul cu Qinwen Zheng (7 WTA, favorită 5) în primul tur la WTA Stuttgart. Jucătoarea din China s-a impus în doar o oră și 16 minute, scor 6-2, 6-3. 

Qinwen Zheng a început în forță și s-a distanțat rapid pe tabelă, scor 3-0. Deși a legat două game-uri consecutive, jocul Soranei Cîrstea a căzut din nou, iar chinezoaica s-a impus cu 6-2 în prima manșă, fructificând a doua minge de set. 

Scenariul din primul set s-a repetat și în actul secund. Qinwen Zheng a condus la un moment dat cu 4-0. Sorana Cîrstea a revenit, însă chinezoaica a avut nervii mai tari și s-a impus 6-2, 6-3. 

Pentru prezența în primul tur la WTA Stuttgart, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 8.550 de euro și 1 punct în clasamentul WTA. 

Sorana Cîrstea a aflat cu cine va juca în primul tur la WTA 500 Stuttgart, turneu care va avea loc în perioada 15-21 aprilie. Sorana Cîrstea este singura româncă prezentă pe tabloul principal al competiției din Germania.

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur de la WTA Stuttgart

Sorana Cîrstea o înfruntă în primul tur la WTA Stuttgart pe Qinwen Zheng (7 WTA, 21 de ani). Va fi prima întâlnire între româncă și jucătoarea din China, favorită 5 la câștigarea trofeului. Dacă va trece de Zheng, Sorana Cîrstea va avea parte de un nou duel tare.

ADVERTISEMENT

Românca se va duela în turul secund cu învingătoarea din meciul Marta Kostyuk (27 WTA) – Laura Siegemund (85 WTA). Pentru prezența în primul tur, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 8.550 de euro și 1 punct în clasamentul WTA.

Iga Swiatek este principala favorită a competiției din Germania. Poloneza are parte de tur liber și o va întâlni în turul secund pe învingătoarea din meciul Tatjana Maria – Elise Mertens. Swiatek este deținătoarea trofeului en-titre la Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu – Angelique Kerber, în primul tur la WTA Stuttgart

Emma Răducanu și Angelique Kerber se duelează în primul tur la WTA Stuttgart. Cele două jucătoare din Marea Britanie și Germania au intrat direct pe tabloul principal datorită wild-card-urilor oferite de organizatori.

A doua favorită a turneului este Aryna Sabalenka. Bielorusa a pierdut anul trecut finala cu Iga Swiatek, scor 3-6, 4-6. Gauff, Rybakina și Vondrousova sunt alte jucătoare de top care luptă pentru premiul de la Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a primit wild-card pentru WTA Stuttgart, deoarece nu a solicitat. Românca a vrut să participe în perioada 15-21 aprilie la turneul WTA 125 de la Oeiras. Dubla campioană de Grand Slam a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări.

Premii uriașe la WTA Stuttgart

Meciurile de la WTA Stuttgart vor avea loc la Porsche Arena. Jucătoarele vor evolua în Germania cu mingea Wilson Roland Garros. Câștigătoarea trofeului își va trece în cont suma de 123.480 de euro și 500 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Finalista va primi un cec în valoare de 76.225 de euro și 325 de puncte în clasamentul WTA. Pe lângă Angelique Kerber și Emma Răducanu, jucătoarele care au mai primit invitații speciale sunt Laura Siegemund și Tatjana Maria.

ADVERTISEMENT