News

Cadoul de la prieteni i-a adus un dosar penal. Un tânăr care a primit în dar un permis auto a fost depistat de poliție la trecerea frontierei

Un tânăr de 20 de ani a încercat să intre în țara noastră cu un permis fals de conducere asupra lui. Ce a spus polițiștilor?
18.07.2023 | 14:24
Cadoul de la prieteni ia adus un dosar penal Un tanar care a primit in dar un permis auto a fost depistat de politie la trecerea frontierei
Cadoul de la prieteni i-a adus un dosar penal. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Poliția de Frontiera/zf.ro
ADVERTISEMENT

Cadoul de la prieteni i-a adus un dosar penal unui tânăr din Republica Moldova. Bărbatul a primit în dar un permis auto fals, însă a fost prins cu documentul de polițiștii de frontieră români.

Cadoul de la prieteni i-a adus un dosar penal. A încercat să intre în țară cu un permis fals de conducere

Incidentul mai puțin obișnuit a avut loc duminică, 16 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta. Tânărul de 20 de ani era pasager într-un microbuz, care se pregătea să intre în România.

ADVERTISEMENT

În urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră, aceștia au găsit asupra cetățeanului moldovean un permis de conducere românesc fals. Potrivit oamenilor legii, documentul era ascuns pentru a nu fi găsit. Cel mai probabil, tânărul dorea să îl utilizeze în țara noastră.

„În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 13.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei”, au transmis polițiștii de frontieră.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit asupra tânărului, ascuns în vederea sustragerii de la control, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, cu datele sale de identificare.” adaugă Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Tânărul credea că documentul este adevărat

Agenții au desfășurat verificări, constatând că documentul găsit asupra tânărului din Republica Moldova nu era autentic. „Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.”

Întrebat de polițiști de unde are permisul cu însemnele autorităţilor române, cu datele sale de identificare, acesta a precizat că l-a primit cadou, de ziua sa de naștere, de la prieteni. Mai mult, acesta ar fi spus că el credea că este adevărat, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Totodată, tânărul a adăugat că nu a folosit niciodată documentul. În urma faptei sale, bărbatul s-a ales cu dosar penal. Oamenii legii desfășoară cercetări pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

ADVERTISEMENT