News

Câinii agresivi continuă să-i ameninţe pe bucureşteni. O femeie a ajuns la spital după ce a fost muşcată în Sectorul 4

Peste 130 de intervenții într-o săptămână, potrivit reprezentanților ASPA. Foarte mulți câini au fost abandonați de stăpâni.
26.09.2023 | 14:08
Cainii agresivi continua sai ameninte pe bucuresteni O femeie a ajuns la spital dupa ce a fost muscata in Sectorul 4
O femeie a ajuns la spital după ce a fost muşcată în Sectorul 4. Foto (descriptiv) Facebook ASPA
ADVERTISEMENT

Problema privind câinii agresivi din Capitală este departe de a fi rezolvată. O femeie a ajuns la spital după ce a fost muşcată de un câine în Sectorul 4 din București. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile în Parcul Lumea Copiilor. Potrivit ASPA, patrupedul scăpase dintr-o curte.

Câinii agresivi continuă să-i ameninţe pe bucureşteni. Femeie mușcată de un patruped

Femeia a fost mușcată de câine, dar din fericire persoanele din jur au reușit să îl alunge. Victima a fost transportată la spital pentru investigații medicale și îngrijiri de specialitate. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) spune că în doar câteva zile au fost peste 130 de intervenții.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în perioada 18-24 septembrie, reprezentanții ASPA au intervenit în 133 de cazuri, în toate sectoarele din Capitală. De asemenea, au fost capturați 56 de câini prin metoda tranchilizării de la distanţă.

ASPA a transmis că mulți câini au fost abandonați. De exemplu, un Doberman a fost legat de un copac, iar apoi părăsit de stăpân. Reprezentanții ASPA l-au contactat după ce au verificat microcipul, însă bărbatul a spus că nu dorește să se mai ocupe de câine pentru că „nu mai are timp”.

ADVERTISEMENT

Au existat și cazuri privind animalele care au rămas fără stăpâni în urma deceselor stăpânilor. „În cazul unei persoane decedate solicitarea de preluare a câinelui acesteia a venit la aproximativ o săptămână după momentul decesului, când vecinii au fost alertaţi de miros, iar în cazul unui alt deces, echipajele ASPA au fost solicitate să preia 3 câini care au aparţinut defunctului şi pe care sora sa nu i-a dorit. 

În altă situaţie, câinele unei persoane fără adăpost căreia i se făcuse rău, îi împiedica pe angajaţii SMURD să intervină pentru a-i acorda îngrijiri medicale, aşa că angajaţii noştri au fost chemaţi în ajutor”, transmite ASPA.

ADVERTISEMENT

56 de câini au fost capturați de ASPA

A fost raportată și o situație în care un câine din rasa Cane Corso a fugit din curtea stăpânilor. Era agresiv cu trecătorii pe strada Humulești din Sectorul 5 al Capitalei. Prin urmare, a fost solicitat un echipaj ASPA.

Câinii abandonați au fost preluați și duși în adăposturile ASPA, printre aceștia fiind și 13 pui. Animalele așteaptă să fie adoptate. „În săptămâna 18-24 septembrie colegii noştri au fost solicitaţi să intervină de 133 de ori. Intervenţiile s-au finalizat cu capturarea a 56 de câini dintre care 43 de adulţi şi 13 pui, 9 câini fiind capturaţi prin metoda tranchilizării de la distanţă.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută au fost capturaţi 21 de câini din sectorul 5, 10 din sectorul 2, 9 câini provin din sectorul 3, din sectorul 6 au fost capturaţi 6 câini, din sectorul 4 tot 6, iar din sectorul 1, 4 câini”, adaugă ASPA.

ADVERTISEMENT
Tags: