News

Femeie mușcată de un câine scăpat dintr-o curte, în București. Victima este inconștientă

Incident grav, joi dimineață, în Sectorul 1 al Capitalei. Un câine ieșit dintr-o curte a atacat o femeie. Aceasta este în stare critică.
10.08.2023 | 12:21
Femeie muscata de un caine scapat dintro curte in Bucuresti Victima este inconstienta
Femeie mușcată de un câine scăpat dintr-o curte, în București. Sursa foto: ASPA București
ADVERTISEMENT

Femeie mușcată de un câine scăpat dintr-o curte, în București. Incidentul grav a avut loc, joi dimineața, în jurul orei 07:00, în timp ce femeia se afla pe un teren aflat pe Sectorul 1, în apropierea casei sale.

Femeie mușcată de un câine scăpat dintr-o curte, în București

Victima are 66 de ani și mergea pe strada Medrești atunci când a fost atacată de câine. Potrivit autorităților, animalul este un metis, dar care are stăpân. Din verificările polițiștilor, se pare că animalul a ieșit din curtea stăpânilor.

ADVERTISEMENT

Femeia se află în stare gravă. Ea a fost transportată la spital în stare de inconștiență. La fața locului a ajuns o ambulanță care i-a acordat primul-ajutor, fiind apoi dusă la o unitate medicală.

Proprietarul câinelui a fost identificat de oamenii legii. În urma neglijenței sale, care a dus la rănirea gravă a femeii de 66 de ani, a fost amendat cu suma de 2.500 de lei, potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Câinele a fost tranchilizat și preluat de A.S.P.A

De altfel, câinele a fost tranchilizat de polițiștii locali. Ulterior, animalul a fost preluat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (A.S.P.A.), pentru a-i fi efectuate expertize specifice.

„Din primele date, un câine a scăpat dintr-o curte și a atacat o femeie. Menționăm faptul că animalul este un metis care are stăpân. Când polițiștii locali au ajuns la fața locului, acolo era deja un echipaj de la Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul MAI.

ADVERTISEMENT

Polițiștii locali au tranchilizat câinele, iar proprietarul a fost sancționat cu suma de 2.500 lei, în baza Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr.131/23.04.2008 privind constatarea şi sancţionarea unor fapte contravenţionale săvârşite de către persoanele fizice şi juridice la regimul protecţiei animalelor şi păsărilor.”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Amintim că la începutul acestui an o tragedie a avut loc, în Capitală, după ce o femeie a fost ucisă de o haită de câini, în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Ana Oroș avea 44 de ani.

ADVERTISEMENT

Înainte cu câteva luni, femeia trecuse printr-un episod similar, atunci când a fost atacată de animale, fix în aceeași zonă în care a fost omorâtă în ianuarie 2023. În aprilie 2022, atunci când a avut loc primul atac, ea a reușit să scape cu viață.

ADVERTISEMENT
Tags: