News

Nu e o glumă! 12 profesori din Iași n-au mai ajuns la timp la examenul de titularizare pentru că trenul de la Pașcani a avut o întârziere de 70 de minute

Titularizare ratată pentru 12 profesori din Iași. Întârzierea trenului îi împiedică să susțină examenul și îi lasă fără un loc de muncă în următorul an.
12.07.2023 | 22:00
Nu e o gluma 12 profesori din Iasi nau mai ajuns la timp la examenul de titularizare pentru ca trenul de la Pascani a avut o intarziere de 70 de minute
Profesorii din Iași pierd examenul de titularizare din cauza întârzierii trenului. Foto: Colaj Fanatik/Hepta, Captura Video.
ADVERTISEMENT

Mai mulți profesori din județul Iași se confruntă cu o situație fără precedent, după ce trenul care îi aducea de la Pașcani la Iași a ajuns cu mare întârziere, făcându-i să rateze examenul de titularizare.

12 profesori din Iași au ratat examenul de titularizare

Cei 12 profesori aflați în această situație nu au altă opțiune decât să aștepte până anul viitor pentru a da examenul de titularizare, în timp ce unii dintre ei vor încerca să aplice pentru un post de suplinitor prin examenul care se va desfășura în luna august.

ADVERTISEMENT

Această nefericită întâmplare îi aduce într-o situație dificilă, cu riscul de a renunța sau chiar de a rămâne fără un loc de muncă în anul următor. Profesorii ar fi trebuit să ajungă la Iași din gara Pașcani pentru a susține examenul de titularizare care urma să înceapă la ora 08:00.

Trenul  din Timișoara ar fi trebuit să plece la ora 06:19 și să ajungă la Iași în jurul orei 07:20, însă întârzierea de 70 de minute a făcut ca aceștia să nu ajungă la timp.

ADVERTISEMENT

”Alți colegi de la alte centre care s-au aflat în aceeași situație, au venit cu același tren, dar repartizați la alt centru, au putut fi primiți? Am întârziat 3 minute, cât am înconjurat și liceul ca să văd pe unde e intrarea. 

Plicurile cu subiecte se deschid la 09:00, puteam intra fără probleme. Suntem dezamăgiți, nu o să se reprogrameze examenul pentru câțiva  care au întârziat. Nu se iau bani de la bugetul statului”, a precizat prof. Raluca Apostol.

ADVERTISEMENT

Examenul a început la ora 9

Ministerul Educației a anunțat că miercuri, 12 iulie, s-a desfășurat proba de titularizare, cu o durată de 4 ore, în 105 centre de concurs din întreaga țară. Potrivit comunicatului oficial, examenul a început la ora 9:00 și a fost programat să se încheie la ora 13:00, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore în anumite situații speciale.

Ministerul Educației a luat măsuri pentru asigurarea egalității de șanse pentru candidații cu deficiențe vizuale, precum cei nevăzători, ambliopi sau cu alte deficiențe de vedere. Comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului au adaptat procedurile de redactare a lucrărilor și au asigurat asistență adecvată pentru acești candidați, conform particularităților individuale și specifice ale deficiențelor lor.

ADVERTISEMENT

În total, s-au înscris peste 31.900 de candidați pentru examenul de titularizare în învățământul preuniversitar. Printre aceștia se numără peste 5.700 de absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licență, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoția curentă.

Examenul de titularizare reprezintă o etapă importantă în cariera profesorilor și determină obținerea unui post titular în învățământul preuniversitar. Rezultatele acestui examen vor fi anunțate în perioada următoare, oferind astfel candidaților informații despre poziția lor în clasament și posibilitatea de a-și planifica viitorul profesional în domeniul educației.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit