Sport

Calculele la titlu după FCSB – Sepsi 3-1. Cum poate trece echipa lui Gigi Becali pe primul loc și avantajul de care beneficiază Farul

FCSB a învins Sepsi cu 3-1, a venit la 3 puncte în spatele liderului Farul în clasament și e singura echipă care are șanse reale de a-i „fura” titlul lui Gică Hagi.
08.05.2023 | 23:17
Calculele la titlu dupa FCSB  Sepsi 31 Cum poate trece echipa lui Gigi Becali pe primul loc si avantajul de care beneficiaza Farul
David Raul Miculescu se bucura dupa un gol marcat alaturi de fotbalistii stelisti Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte, Deian Cristian Sorescu, Risto Radunovic, Joonas Tamm, Adrian Gheorghe Sut si Darius Dumitru Olaru in meciul de fotbal dintre FCSB si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru Play-off-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 8 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-05-2023
20:33

Luptă în doi pentru titlul din SuperLiga cu 3 etape înainte de finalul play-off-ului

Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, trei echipe mai au șanse matematice de a cuceri titlul de campioană în SuperLiga. Bătălia se va însă între Farul și FCSB, deoarece CFR Cluj are nevoie de un miracol pentru a-și apăra coroana cu lauri.

1. FARUL 46p

  • e singura echipă care stă la mâna ei pentru a deveni campioană. Are avantajul că, spre deosebire de FCSB și CFR Cluj, nu a beneficiat de rotunjire, primul criteriu de departajare în caz de egalitate la puncte;
  • are nevoie de 6 puncte în ultimele 3 etape;
  • poate lua titlul și dacă obține o singură victorie, însă obligatoriu aceasta trebuie să fie obținută pe teren propriu cu FCSB în etapa 9.

2. FCSB 43p

  • trebuie să obțină cu 4 puncte mai mult decât Farul în ultimele 3 etape, deoarece a beneficiat de rotunjire și la egalitate de puncte e dezavantajată;
  • trebuie să câștige neapărat meciul din deplasare cu Farul. Dacă face egal, trebuie să câștige celelalte două partide, iar Farul să se încurce în ambele meciuri cu Universitatea Craiova și CFR Cluj,

3. CFR Cluj 39p

  • devine campioană doar dacă își câștigă toate meciurile până la final, Farul obține maximum un punct în ultimele 3 etape, iar FCB maximum 5 puncte.
07-05-2023
20:20

CFR Cluj iese din cursa pentru titlu după 1-1 cu Universitatea Craiova

CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1, rezultat care confirmă că lupta la titlu se mai dă doar între Farul și FCSB. Campioana a rămas la șapte puncte în spatele celor de la Farul, distanță aproape imposibil de recuperat. Dan Petrescu ar avea nevoie de victorii pe linie, iar Farul să piardă și meciurile cu FCSB și Universitatea Craiova. De asemenea, și FCSB să se mai încurce. Rămân șanse pur teoretice.

Clasament play-off

FCSB, în schimb, poate continua lupta la titlu dacă se impune luni cu Sepsi, pe propriul teren. Echipa lui Elias Charalambous ar ajunge astfel la trei puncte de Farul. Ar avea nevoie să câștige tot până la final, inclusiv meciul direct din etapa 9. Și Farul să se mai încurce măcar o dată în partidele cu Universitatea Craiova și CFR Cluj, ambele în deplasare.

30-04-2023
20:47

FCSB se apropie la trei puncte de lider! Presiune pe CFR Cluj

FCSB câştigă cu 2-1 în faţa Universităţii Craiova şi se apropie la trei puncte de liderul Farul Constanţa. Roş-albaştrilor nu le ajunge o victorie în meciul direct cu constănţenii pentru a trece peste. La egalitate de puncte, Farul este avantajată de rotunjire, astfel că FCSB va câştiga campionatul doar dacă echipa lui Hagi pierde mai mult de trei puncte până la final. Presiunea trece pe umerii lui Dan Petrescu. CFR Cluj joacă luni, de la ora 20:30 cu Rapid şi are nevoie de o victorie pentru a reveni pe locul doi, la două puncte de Farul.

Clasament: 

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

Farul Constanţa a remizat, scor 1-1 cu Sepsi Sf. Gheorghe şi lupta pentru titlu se încinge, în returul din play-off. Trupa lui Gică Hagi a avut şansa să se desprindă de principalele urmăritoare: FCSB şi CFR Cluj, dar Ştefănescu a egalat în minutul 90.

Calculele la titlu după Sepsi – Farul 1-1. CFR Cluj, la mâna ei pentru al şaselea campionat la rând

FCSB şi CFR Cluj mai au de jucat în această etapă cu Universitatea Craiova şi Rapid. Cele două formaţii trebuie să învingă pentru a pune presiune pe Farul Constanţa, cu patru etape înainte de final.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj este la mâna ei în lupta pentru titlu. Ardelenii câştigă un nou titlu dacă bat tot. Dacă vor învinge Rapid, trupa lui Dan Petrescu vine la două puncte de lider, cu patru etape înainte de final. Iar meciul direct este în ultima etapă la Cluj.

FCSB, dezavantajată de rotunjire! Roş-albaştrii au nevoie de o mână de ajutor

La egalitate de puncte ia Farul Constanţa titlul, în condiţiile în care FCSB şi CFR Cluj au beneficiat de rotunjire, iar trupa lui Hagi, nu. FCSB se poate apropia la trei puncte de lider, cu patru etape înainte de final, dacă va învinge Universitatea Craiova, dar nu este doar la mâna ei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă va avea un parcurs perfect până la final, FCSB mai are nevoie de o mână de ajutor pentru a devansa Farul. La egalitate de puncte, “marinarii” devansează FCSB, care au avut avantajul rotunjirii. Aşadar, dacă roş-albaştrii ţintesc titlul, trebuie să aibă măcar un punct mai mult decât adversarii, dar sunt avantajaţi de program.

U Craiova intră în horă dacă bate FCSB! Dacă pierde, îşi ia adio de la podium

Universitatea Craiova intră în horă cu o victorie în faţa FCSB-ului. Oltenii se pot apropia la cinci puncte, cu patru etape înainte de final şi sunt gata să producă deranj. Dacă trupa lui Neagoe îşi păstrează seria câştigătoare, are nevoie şi de jocul rezultatelor pentru a se apropia la titlu. Dacă FCSB bate pe “Oblemenco”, pentru olteni este posibil să se fi încheiat şi lupta pentru locul trei.

ADVERTISEMENT

FCSB, avantajată de program! Are trei meciuri acasă

Farul Constanța mai are patru meciuri de disputat. Echipa lui Gică Hagi va întâlni etapa viitoare Rapidul, pe teren propriu, iar apoi se va deplasa la Craiova pentru duelul cu echipa lui Rotaru. În ultimele două etape, liderul joacă împotriva contracandidatelor la titlu, cu FCSB acasă și cu CFR Cluj în deplasare.

Program Farul: 

  • Rapid (acasă)
  • U Craiova (deplasare)
  • FCSB (acasă)
  • CFR Cluj (deplasare)

FCSB joacă duminică pe terenul Universității Craiova. Echipa antrenată de Elias Charalambous mai are trei meciuri acasă (Sepsi, CFR Cluj și Rapid( și doar unul în deplasare, cu liderul Farul Constanța, în penultima etapă.

ADVERTISEMENT

Program FCSB: 

  • U Craiova (deplasare)
  • Sepsi (acasă)
  • CFR Cluj (acasă)
  • Farul (deplasare)
  • Rapid (acasă)

CFR Cluj va evolua luni pe terenul Rapidului. Ulterior, echipa lui Dan Petrescu va întâlni Universitatea Craiova acasă și se va deplasa pe terenul FCSB-ului și apoi la Sf. Gheorghe. În ultima etapă poate fi un meci cu titlul pe masă împotriva Farului.

Program CFR Cluj:

  • Rapid (deplasare)
  • U Craiova (acasă)
  • FCSB (deplasare)
  • Sepsi (deplasare)
  • Farul (acasă)

Din sezonul 2015-2016, de fiecare dată, cu o singură excepție, formația care a încheiat pe primul loc în sezonul regulat a reușit să rămână pe primul loc și la finalul play-off-ului. Excepția a fost FCSB, care a câștigat sezonul regulat în sezonul 2020-2021, dar a fost devansată în play-off de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT