Sport

Final incendiar în play-out-ul SuperLigii: Chindia și CS Mioveni au retrogradat direct, UTA Arad și FC Argeș sunt la baraj!

Ultima etapă din play-out se anunţă una fierbinte în zona retrogradării, acolo unde Chindia şi FC Argeş se luptă să ajungă la baraj. Miză şi pentru meciul de Europa.
19.05.2023 | 21:38
Final incendiar in playoutul SuperLigii Chindia si CS Mioveni au retrogradat direct UTA Arad si FC Arges sunt la baraj
Costinel Andrei Tofan se bucura dupa un gol marcat alaturi de Andrias Cristian Calcan in meciul de fotbal dintre FC Arges si Petrolul Ploiesti, contand pentru Play-out-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, vineri 19 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-05-2023
16:59

FINAL: UTA Arad – FC U Craiova 1-1, Chindia – FC Voluntari 2-2, FC Argeș – Petrolul 3-0

FINAL: UTA Arad – FC U Craiova 1-1, Chindia – FC Voluntari 2-2, FC Argeș – Petrolul 3-0. S-au stabilit retrogradatele din SuperLiga, ediția 2022/2023. Chindia și CS Mioveni au căzut direct în Liga 2, ân timp ce UTA Arad și FC Argeș vor juca barajul de menținere/promovare. Barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League este FC U Craiova – FC Voluntari. 

play-out superliga
Clasament play-out SuperLiga

Min. 85: UTA Arad – FC U Craiova 1-1, Chindia – FC Voluntari 2-2, FC Argeș – Petrolul 2-0. FC Argeș îți asigură victoria contra Petrolului și așteaptă un ajutor din partea lui FC Voluntari. În acest moment, UTA Arad și FC Argeș sunt pe locurile de baraj, în timp ce Chindia este retrogradată direct. Barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League este FC U Craiova – FC Voluntari. 

Min. 75: UTA Arad – FC U Craiova 1-1, Chindia – FC Voluntari 2-2, FC Argeș – Petrolul 1-0. Chindia egalealează, dar este tot pe loc direct retrogradabil. Barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League este FC U Craiova – FC Voluntari.

Min. 48: UTA Arad – FC U Craiova 1-0, Chindia – FC Voluntari 1-2, FC Argeș – Petrolul 1-0. Două goluri simultan, la Târgoviște și Arad. În acest moment, UTA Arad și FC Argeș sunt pe locurile de baraj, în timp ce Chindia este retrogradată direct. Barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League este FC Voluntari – FC U Craiova.

Min. 46: UTA Arad – FC U Craiova 0-0, Chindia – FC Voluntari 0-2, FC Argeș – Petrolul 1-0. S-au reluat reprizele secunde pe cele trei stadioane.

PAUZĂ: UTA Arad – FC U Craiova 0-0, Chindia – FC Voluntari 0-2, FC Argeș – Petrolul 1-0. În acest moment, UTA Arad și FC Argeș sunt pe locurile de baraj, în timp ce Chindia este retrogradată direct. Barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League este FC U Craiova – FC Voluntari.

Min. 43: UTA Arad – FC U Craiova 0-0, Chindia – FC Voluntari 0-1, FC Argeș – Petrolul 1-0. FC Voluntari deschide scorul la Târgoviște și soarta Chindiei pare pecetluită, fiind retrogradată direct. UTA și FC Argeș sunt la baraj.

Min. 27: UTA Arad – FC U Craiova 0-0, Chindia – FC Voluntari 0-0, FC Argeș – Petrolul 1-0. Piteștenii deschid scorul și trec pe loc de baraj, alături de UTA. Chindia e retrogrodată direct.

Min. 20: UTA Arad – FC U Craiova 0-0, Chindia – FC Voluntari 0-0, FC Argeș – Petrolul 0-0. Situație neschimbată față de ce era la începutul jocurilor.

Min. 1: UTA Arad – FC U Craiova 0-0, Chindia – FC Voluntari 0-0, FC Argeș – Petrolul 0-0. În acest moment, UTA Arad și Chindia sunt pe locurile de baraj, în timp ce FC Argeș este retrogradată direct. Barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League este FC U Craiova – FC Voluntari.

Sezonul din SuperLiga se apropie de final, iar vineri şi sâmbătă sunt programate ultimele meciuri din play-out. Miza cea mai mare este pentru evitarea retrogradării directe, iar bătălia se dă între Chindia Târgovişte şi FC Argeş, despărţite de un punct.

Calculele pentru barajul pentru Liga 2 şi meciul de Conference League! Trei meciuri la aceeaşi oră

Există o miză şi pentru barajul pentru Conference League. FC U Craiova şi FC Voluntari se vor confrunta în primul duel pentru locul european, însă nu se ştie deocamdată echipa care va încheia mai sus în clasament şi astfel va avea avantajul de a juca pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Aşadar, vineri, de la ora 20:00, sunt programate trei confruntări din play-out, cu implicaţii asupra luptei pentru menţinerea în SuperLiga şi pentru barajul de Conference League:

  • Chindia – Voluntari
  • FC Argeş – Petrolul
  • UTA Arad – FC U Craiova

Clasament:

Clasamentul din play-out.
Clasamentul din play-out.

FC U Craiova – Voluntari, meciul de baraj pentru Conference League! Singura necunoscută este echipa gazdă

În ceea ce priveşte locul pentru Europa, Petrolul, Hermannstadt şi U Cluj nu intră în calcule pentru că nu au licenţa pentru cupele europene. Astfel, FC U Craiova (locul 1, 35 de puncte) şi Voluntari (locul 2, 33 de puncte) se vor confrunta la baraj, celelalte formaţii cu licenţă europeană (Botoşani, UTA Arad şi FC Argeş) fiind la mai mult de trei puncte.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova are nevoie de un egal pe terenul UTA-ei pentru a încheia peste Voluntari şi de a avea avantajul terenului propriu în primul baraj pentru Conference League. Chiar dacă echipa lui Ciobotariu învinge la Târgovişte, la egalitate de puncte tot FC U este mai sus pentru că a fost pe un loc superior în sezonul regulat, în condiţiile în care niciuna nu a avut nevoie de rotunjire, la înjumătăţirea punctelor.

Singurul scenariu în care Voluntari urcă peste FC U Craiova ar fi ca oltenii să piardă şi ilfovenii să câştige. Atunci, echipa lui Ciobotariu ar acumula 36 de puncte, iar FC U Craiova ar rămâne cu 35. În acest scenariu, barajul european s-ar disputa la Voluntari.

ADVERTISEMENT

FC Argeş merge la baraj doar dacă bate Petrolul! La egalitate de puncte e avantajată Chindia

Dar lupta cea mare este pentru evitarea retrogradării. UTA Arad merge la baraj sigur, iar FC Argeş şi Chindia Târgovişte sunt despărţite doar un punct în zona retrogradării, piteştenii fiind pe locul care duce în liga secundă.

FC Argeş merge la baraj doar dacă învinge Petrolul pe teren propriu, iar Chindia remizează sau pierde cu FC Voluntari. Echipa lui Petrea este avantajată la rezultatele de egalitate, în condiţiile în care piteştenii au beneficiat de rotunjire.

ADVERTISEMENT

Chindia Târgovişte este sigură de prezenţa la baraj dacă învinge Voluntariul. În caz de remiză sau eşec, târgoviştenii nu retrogradează doar dacă Argeş nu bate Petrolul.

Celelalte două meciuri din play-out care nu au implicaţii în lupta pentru Europa sau pentru retrogradare au loc la alte ore. Runda din play-out este deschisă de meciul Hermannstadt – U Cluj, vineri la 15:30, şi este închisă sâmbătă, de la 14:45, în meciul Botoşani – Mioveni.

Oţelul şi Dinamo, la egalitate de puncte înainte de ultima etapă! Echipa lui Dorinel Munteanu promovează dacă învinge Unirea Dej

Duminică are loc şi ultima etapă de play-off din Liga 2 în care se vor decide echipele direct promovate şi cele calificate la baraj. Poli Iaşi este singura formaţie care şi-a asigurat locul în prima ligă înainte de ultima etapă.

Oţelul Galaţi şi Dinamo sunt la egalitate de puncte şi se bat pentru ultimul loc care duce direct în SuperLiga. Gălăţenii joacă acasă cu Unirea Dej şi o victorie îi duce direct în SuperLiga, fiind avantajaţi de locul mai bun în sezonul regulat, la egalitate de puncte.

Dinamo este sigură de locul 4 (primul loc de baraj în condiţiile în care CSA Steaua nu are drept de promovare). Gloria Buzău şi Unirea Dej sunt despărţite de două puncte şi se bat pentru ultimul loc de baraj.

Cum arată tabloul barajelor înainte de ultima etapă:

  • FC U Craiova – FC Voluntari (barajul pentru Conference League)
  • Chindia Târgovişte – Dinamo (baraj retrogradare)
  • UTA Arad – Gloria Buzău (baraj retrogradare)

Promovate direct: Poli Iaşi, Oţelul.

Retrogradate direct: CS Mioveni, FC Argeş.

ADVERTISEMENT