Fotbal intern

Calculele pentru calificare. Lucrurile se complică pentru CFR Cluj, dar încă există speranțe

26.11.2020 | 23:53
Calculele pentru calificare Lucrurile se complica pentru CFR Cluj dar inca exista sperante
ADVERTISEMENT

Înfrângerea dură suferită de campioana României, CFR Cluj, în fața italienilor de la AS Roma cu scorul de 0-2, este o lovitură puternică pentru Dan Petrescu și elevii săi. Înfrângerea complică mult misiunea de calificare a clujenilor.

UPDATE, 26 noiembrie, ora 23:55 / Pentru a se califica în primăvara europeană, CFR Cluj are nevoie să câștige ultimele două partide. Dacă reușește acest lucru, și o bate pe ȚSKA Sofia acasă, iar apoi câștigă și la Berna cu Young Boys, CFR va fi sigur pe locul doi în grupă, în baza rezultatelor directe, indiferent de rezultatul elvețienilor din meciul cu AS Roma. CFR se poate califica și prin intermediul jocului rezultatelor. Dacă Young Boys pierde la Roma și CFR câștigă cu ȚSKA Sofia, cele două echipe vor fi la egalitate înaintea meciului direct. Tot ce ar rămâne de făcut pentru Dan Petrescu ar fi să reușească echipa să își conducă echipa spre un egal mai bogat în goluri decât remiza 1-1 din Gruia. Dacă s-ar trece la al doilea criteriu, respectiv cel al golaverajului, clujenii stau foarte prost, cu un golaveraraj 3:8, în vreme ce elvețienii au 6:3. Young Boys are de jucat în etapa viitoare pe Olimpico, cu AS Roma. Meciul direct Young Boys – CFR Cluj ar putea fi cel care decide totul. Partida se va disputa în data de 10 decembrie.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al serii, Young Boys a învins-o pe ȚSKA cu 1-0 la Sofia rămâne pe locul doi în grupă. Elvețienii au trei puncte peste CFR Cluj.

Echipa „Bursucului” Dan Petrescu are nevoie să câștige ambele meciuri rămase de disputat până la finalul grupei, pentru a nu sta la mâna jocului rezultatelor.

ADVERTISEMENT

Cum se califică CFR Cluj. Luptă strânsă cu elvețienii de la Young Boys

Ne aflăm la jumătatea distanței până la finalul grupelor Europa League, iar pentru CFR Cluj lucrurile se complică în urma rezultatelor din etapa a treia. După un start bun, cu o victorie netă la Sofia, scor 2-0, și un egal pe teren propriu, 1-1 cu Young Boys, CFR a călcat strâmb la Roma și a pierdut cu 0-5.

Ardelenii au acum patru puncte, la fel de multe cât elvețienii de la Young Boys, iar ultimele meciuri se anunță extrem de încinse. Roma pare deja calificată, iar din fericire pentru ardeleni, bulgarii de la ȚSKA Sofia par lipsiți de speranțe. Astfel, singura luptă este cea care trebuie dusă contra elvețienilor.

ADVERTISEMENT

În etapa a patra, CFR Cluj primește vizita echipei care a umilit-o în data de 5 noiembrie cu 5-0, AS Roma. Meciul din Gruia se va disputa pe 26 noiembrie și o nouă înfrângere ar putea complica mult calculele, în condițiile în care Young Boys joacă în aceeași etapă la Sofia.

Deși bulgarii au reușit să remizeze scor 0-0 la Roma, contra lui Young Boys și CFR au dat semne mari de slăbiciune și pare greu de crezut că vor putea să îi încurce pe elvețieni acasă. Astfel, ardelenii trebuie să tragă tare pentru a obține un rezultat bun contra Romei, sau să spere că bulgarii își vor lua revanșa în fața elvețienilor.

ADVERTISEMENT

Se decide calificarea în Elveția? Cine are program mai ușor

După etapa a patra, CFR primește acasă vizita lui ȚSKA Sofia în data de 3 decembrie. Bulgarii sunt cea mai slabă echipă din grupă și o victorie în Gruia este obligatorie pentru alb-vișinii. În aceeași etapă, Young Boys se deplasează pe Olimpico, iar aceea ar putea fi ocazia ideală pentru clujeni să le ia fața elvețienilor. În acest sens, ar fi ideală o victorie a clujenilor cu Roma pe teren propriu, pentru a-i forța pe italieni să joace tare contra lui Young Boys.

În ultima etapă are loc și duelul care se poate dovedi a fi decisiv, între Young Boys Berna și CFR Cluj. Remiza închisă din Gruia, scor 1-1, nu a putut să creeze o imagine clară cu privire la raportul de forțe dintre cele două echipe. Cu lotul valid și cu liniște la echipă, CFR poate merge în Elveția cu speranța de a scoate un rezultat bun.

Simplificat, CFR Cluj duce lupta pentru calificare cu Young Boys Berna. AS Roma pare prea puternică pentru a avea emoții, în vreme ce ȚSKA Sofia nu are argumente pentru a spera, deși matematic nu poate fi scoasă încă din discuții. Însă este greu de crezut că bulgarii vor putea să își revină miraculos în ultimele trei meciuri.

Astfel, CFR are nevoie să facă mai multe puncte decât Young Boys pentru a se califica în 16-imi sau să termine la egalitate cu elvețienii. În acest ultim caz, însă, este obligatoriu ca alb-vișiniii să obțină o remiză cu mai mult de două goluri pe terenul elvețienilor. Din punct de vedere al programului, clujenii sunt avantajați, pentru că au două meciuri pe teren propriu, însă elvețienii au în mânecă asul de a juca partida directă pe teren propriu.

ADVERTISEMENT
Tags: