Sport

Calificarea Angliei, motiv de contre între Victor Piţurcă şi Ciprian Marica: “Ce te mai aruncai și tu în careu” / “Atunci nu era VAR”

Victor Pițurcă și Ciprian Marica au comentat semifinala dintre Anglia și Danemarca, scor 2-1, motiv de contre pentru cei doi.
08.07.2021 | 01:14
Calificarea Angliei motiv de contre intre Victor Piturca si Ciprian Marica Ce te mai aruncai si tu in careu  Atunci nu era VAR
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a fost de părere că penalty-ul acordat de Danny Makkelie e justificat, în timp ce Marica a contestat decizia „centralului”, pe care l-a acuzat pentru că nu a mers să verifice faza.

Victor Pițurcă a încercat să îi explice lui Ciprian Marica motivul pentru care arbitrul a dictat penalty, însă Ciprian Marica a rămas la părerea lui, aceea că Danemarca a fost eliminată de la EURO 2020 în urma unei greșeli de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Calificarea Angliei, motiv de contre între Ciprian Marica și Victor Pițurcă

Anglia s-a calificat în finala EURO 2020, iar englezii au primit un penalty controversat în prelungirilie semifinalei cu Danemarca, motiv de contre între Ciprian Marica și Victor Pițurcă.

Totul a pornit de la analiza lui Ciprian Marica, englezii fiind desființați de fostul internațional român„A fost un joc de luptă, umbrit de această decizie greșită, erau și două mingi pe teren atunci.

ADVERTISEMENT

Faptul că avem VAR și arbitrul nu verifică… dacă și asta a fost penalty, cu tot cu VAR, nu mai am niciun comentariu la arbitrajul din România.

Eu consider că e o viciere de rezultat, nu are treabă cu penalty-ul această fază. Dar asta se vrea, asta se cere”.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă – Văd că Ciprian e pornit pe englezi rău de tot. Îmi pare rău pentru danezi, dar au ajuns la un nivel bun. Eu cred că a fost penalty, în primul rând pentru că l-a dat arbitrul, cum zicea Dragomir. Eu am văzut multe faze de genul ăsta, tu jucai, erai în teren. La penalty, faza a fost rapidă, el a fost atins, s-a văzut clar.

Ciprian Marica – Asta cu dă arbitrul, era mai demult, dar unde îl atinge, să-mi spuneți?

Pițurcă – Uite aici, îi tremură piciorul!

Marica – Nu-i tremură deloc, nu văd faultul!

Pițurcă – A fost penalty clar. Anglia a fost echipa mai bună!

Marica – De ce spuneți că Anglia a fost echipa mai bună… sigur a dominat, însă nu mi s-a părut Anglia de departe câștigătoarea meciului, acea greșeală a decis soarta jocului.

ADVERTISEMENT

Pițurcă – Ce te mai aruncai și tu în careu și ce mai cereai penalty, mai ții minte?

Marica – Da, dar atunci nu era VAR. Haideți, că ușor-ușor vă conving că nu a fost penalty.

Pițurcă – Nu mă convingi deloc. Fii atent, Sterling îl depășise, de ce a mai pus piciorul. Cred că te conving eu pe tine. În sfârșit, discuții sunt și vor fi și cu VAR și fără VAR, dar scorul e 2-1 pentru englezi și sunt în finală.

Arsene Wenger îl contrazice pe Victor Pițurcă

Lumea fotbalului a reacționat vehement pe rețelele de socializare după dictarea loviturii de la 11 metri, iar Arsene Wenger, fostul antrenorul legendar al lui Arsenal, a spus că nu trebuia dictat penalty.

„Nu e penalty. Nu înțeleg de ce persoanele din camera VAR nu i-au cerut arbitrului să se uite la fază”, a spus Arsene Wenger.

Harry Kane a executat penalty-ul, însă Kasper Schmeichel a fost pe fază și l-a parat. Din păcate pentru portarul danez, mingea respinsă de el a ajuns tot la Harry Kane, care a trimis balonul spre poarta goală.

Victor Pițurcă a glumit pe seama penalty-ului lui Harry Kane, despre care a spus că a ratat penalty-ul intenționat pentru a marca ulterior: „Vă mai spun o chestie! Kane a vrut să rateze ca să dea gol după”.

„Lăsând gluma la o parte, Kane a șutat slab, nu știu cum nu a prins portarul mingea în mâini, dar nu mai contează acum”, a mai spus Victor Pițurcă la ProTV.

ADVERTISEMENT