News

Călin Popescu Tăriceanu nu este de acord cu redeschiderea școlilor. Ce soluție are pentru încheierea anului

27.04.2020 | 13:20
Calin Popescu Tariceanu nu este de acord cu redeschiderea scolilor Ce solutie are pentru incheierea anului
ADVERTISEMENT

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu este de acord cu redeschiderea școlilor începând cu 1 iunie și nu a ratat ocazia de a atacat încă o dată Guvernul.

Călin Popescu Tăriceanu nu este de acord cu redeschiderea școlilor

Într-o postare făcută pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat dezacordul în ceea ce privește redeschiderea școlilor și a oferit o soluție pentru încheierea anului școlar.

ADVERTISEMENT

”Eram foarte aproape să îmbrățișez ideea reîntoarcerii copiilor la școală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simți copiii în minimă siguranță și m-a lovit groaza”, a scris liderul ALDE.

La scoala sau nu?Eram foarte aproape sa imbratisez ideea reintoarcerii copiilor la scoala de la 1 iunie. Apoi m-am…

Posted by Calin Popescu Tariceanu on Sunday, April 26, 2020

Tăriceanu a precizat că nu vrea să-și trimită copii la școală pe un plan gândit peste noapte de ministrul Educației, Monica Anisie, și de premierul Ludovic Orban. El atrage atenția că actualii guvernanți ”au rasolit școala online”.

ADVERTISEMENT

”În acest an școlar mediile trebuie încheiate pe baza notelor de până acum”

”Așa că, dacă nu vrem ca ai noștri copii să devină surse ambulante de răspândit viruși, trebuie să ne luăm gândul că ei se vor întoarce la școală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar”, a notat politicianul.

Călin Popescu Tăriceanu a menționat faptul că nu are o soluție viabilă despre ce se poate face pentru copiii ai căror părinți se întorc la muncă, dar a dat exemplul Belgiei care în școli a organizat centre speciale unde pot sta acești copii.

ADVERTISEMENT

”Cred că în acest an școlar mediile trebuie încheiate pe baza notelor de până acum. Cred, de asemenea, că bacalaureatul și evaluarea pentru cei din clasa a VIII-a trebuie finalizate tot în baza mediilor din anii precedenți”, a declarat el.

Tăriceanu a cerut ca din toamnă să fie mai puțini elevi în clase, orar decalat, modificarea programei școlara astfel încât să se poată recupera materia din acest an, contracte pentru asigurarea cu măști de protecție și protocoale de dezinfecție periodică în sălile de clasă si mijloacele de transport.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui document intrat în posesia FANATIK, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a propus Ministerului Educației o serie de măsuri pentru redeschiderea școlilor. Primul punct de pe foaia cu propuneri face referire la revenirea în unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT