News

Calvar pentru o tânără din Tulcea, oprită de DSP să își înmormânteze mama: ”Eu personal am cărat crucea până la cimitir, iar tata a dus-o cu tractorașul cu remorca”

07.04.2021 | 23:20
Calvar pentru o tanara din Tulcea oprita de DSP sa isi inmormanteze mama Eu personal am carat crucea pana la cimitir iar tata a duso cu tractorasul cu remorca
ADVERTISEMENT

Situație cu adevărat dramatică pentru o tânăra din Tulcea. Femeia dezvăluie că DSP a oprit-o pe ea și familia ei în momentul în care aceștia intenționau să-și înmormânteze mama, decedată de COVID-19.

Miercuri seara, femeia din Tulcea a spus că ea, tatăl şi surorile au fost obligați de autorităţi să ducă la groapă sicriul singuri mamei: ”Eu personal am cărat crucea mamei mele până la cimitir, iar tata a dus-o cu tractorașul cu remorca”.

ADVERTISEMENT

Întrucât defuncta fusese depistată cu COVID-19, familia a primit permisiunea de a o îngropa cu o condiție, să nu apeleze la alte persoane. Singurii care au dat o mână de ajutor a fost șase pompieri.

Situație dramatică pentru o femeie din Tulcea, oprită de DSP să îşi înmormânteze mama

Femeia decedată din Tulcea avea 66 de ani și era din localitatea Teliţa. Ea a fost testată vineri de echipajul unei ambulanțe și a murit, sâmbătă, acasă, înainte ca familia să primească rezultatul. Vestea că avea COVID-19 a venit când se pregăteau de înmormântare.

ADVERTISEMENT

În ziua funerarilor, familia îndoliată a trăit un șoc de proporții. Membrii îndurerați de pierderea suferită au fost opriți în momentul în care transportau sicriul spre groapă.

Cei de la DSP i-au somat să se oprească, să anuleze tot şi să trimită pe toată lumea acasă. Mai mult, le-au făcut celor prezenți şi dosar penal pentru zădărnicirea bolilor.

ADVERTISEMENT

”Ajunsesem cu coșciugul la capela bisericii. Sora mea a fost sunată de la DSP. I-a spus ca să dispară toată lumea de acolo.

Este o bătaie de joc, am ajuns să ne înmormântăm mama singuri. Eu personal am cărat crucea mamei mele până la cimitir, iar tata a dus-o cu tractorașul cu remorca”, a mărturisit îndurerata fiica femeii, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Reacția celor de la DSP

Cei de la Direcția de Sănătate Publică pun acest eveniment neplăcut pe seama întârzierii contactului cu familia îndoliată.

”S-a încercat luarea legăturii cu persoana în cauză. Nu s-a reușit din cauză că era în afara ariei de acoperire. Într-un final, cam peste trei ore am reușit să luăm legătura cu aparținătorii și în acel moment am aflat că persoana care ieșise pozitivă deja era decedată și era de depusă la biserică”, au transmis reprezentanții DSP.

ADVERTISEMENT
Tags: