Sport

Camelia Potec, dezamăgită de problemele întâmpinate în organizarea Europenelor de juniori. La un pas de a-şi da demisia

Camelia Potec, șefa natației noastre, spune că totul arată bine înaintea startului Europenelor de juniori, organizate de România, dar este dezamăgită de problemele întâmpinate în relația cu autoritățile.
04.07.2022 | 12:10
Camelia Potec dezamagita de problemele intampinate in organizarea Europenelor de juniori La un pas de asi da demisia
Camelia Potec şi Mihai Covaliu. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va găzdui, de mâine și până pe 10 iulie, în bazinul olimpic de la Otopeni, Campionatul European de înot pentru juniori. Un nou prilej, pentru natația noastră, să-și consolideze imaginea. Însă, tipic pentru țara noastră, nu fără obstacole.

Unele dintre ele generând tensiuni care, s-a spus, au adus-o pe șefa natației, Camelia Potec, la un pas de demisie. Idee demontată în ultimele zile. Însă nu fără să se facă referire la ”problemele întâmpinate”.

ADVERTISEMENT

”Camelia Potec este mult prea puternică pentru a renunța așa usor”

Invitat la Realitatea Sportivă, antrenorul federal, Silviu Anastase, a spus cu convingere că o să fie ”cel mai frumos Campionat European de înot”. Dar a vorbit și despre clipele tensionate amintite.

”Federația Internațională de Natație a oferit anul trecut premiul de managerul anului Cameliei Potec. Din 220 de țări afiliate. Oameni văd ce avem și ce reușim. Munca este apreciată.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că doamna Potec a fost dezamăgită. Pentru că s-a cerut un buget, pus pe hârtie, pentru a îndeplini conditiile impuse pentru organizarea unui Campionat European, și ne-am lovit de sume derizorii, infime pentru România.

Nu s-a pus însă nicio clipă problema demisiei. Camelia Potec este mult prea puternică pentru a renunța așa usor.

ADVERTISEMENT

Din cauza întârzierii alocării bugetului pentru competitie nu ne-am putut angaja în nicio cheltuială. Dar, cu toate acestea, va fi cel mai frumos campionat european de până acum. Pentru că aducem tot ce este nou și ce am văzut în marile competiții, inclusiv la seniori”, a spus Anastase.

”O să vorbim despre problemele pe care le-am întâmpinat, o să explic și cum îmi doream să arate această competiție”

Declarația antrenorului federal este în ton cu afirmațiile făcute recent de Camelia Potec, pentru GSP. ”Este o poveste lungă. Cred că nu ar trebui să încep acum această poveste. Pentru că ar trebui să explic exact cum s-a întâmplat. 

ADVERTISEMENT

Există mai multe contracte. Există mai multe sume de bani…Ideea este că banii, și cei puțini care au venit, au venit foarte târziu. Și dacă veneau toți, cu câteva săptămâni înaintea organizării acestor campionate europene, nu ar fi fost posibil să-i cheltuim, din cauza faptului că există proceduri legale de licitație.

Sunt fericită că putem organiza acest Campionat European, totul arată bine, ne-am fi dorit mai mult, atunci când o să vorbim despre problemele pe care le-am întâmpinat, o să explic și cum îmi doream să arate această competiție. În momentul de față am făcut tot ce am putut”, a subliniat Potec.

Invitația campioanei olimpice

Campionatele Europene de juniori debutează pe 5 iulie și se încheie pe 10 iulie. În fiecare zi există două sesiuni, una de dimineață și una de seară, cea de-a doua fiind transmisă de TVR 1 începând cu ora 17:00.

La CE de juniori urmează să participe și David Popovici, dublu campion mondial de seniori la Budapesta și triplu campion european de juniori anul trecut. “David Popovici este un om de echipă și se pune în slujba ei. Participă în două probe individuale plus trei stafete. Este fericit pentru că va fi în bazin la el în țară”, a spus Silviu Anastase.

În timp ce Camelia Potec spune: ”Fac un apel pentru cei care își doresc să vadă o competiție majoră să vină nu doar în ultima zi, acolo unde deja s-au epuizat toate biletele. La sportul nostru există finale și semifinale în fiecare zi, avem o echipă numeroasă de peste 30 de persoane, sportivi și antrenori.

Avem o ștafetă de 4×100 m liber la masculin, care este foarte valoroasă, a luat argintul anul trecut, și mai avem sportivi care tind să câștige medalii, îmi doresc pentru ei să o câștige pe cea mai strălucitoare”.

ADVERTISEMENT