News

Florin Barbu, ministrul agriculturii, declarație controversată: ”Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”

Pentru ministrul Agriculturii, „președintele nostru” e „domnul Nicolae Ceaușescu”. Declarație uluitoare a lui Florin Barbu
14.03.2024 | 13:27
Florin Barbu ministrul agriculturii declaratie controversata Presedintele nostru domnul Nicolae Ceausescu nu spunea degeaba ca stuful e aurul verde al Romaniei
Florin Barbu s-a referit la Nicolae Ceaușescu ca la „președintele nostru” / Foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a scăpat un discurs nostalgic communist, referindu-se la „președintele nostrum, Nicolae Ceaușescu”, într-un interviu în care s-a referit despre subvențiile acordate stufului în Delta Dunării.

„Aurul verde” și „aurul negru”

„În viitor, cine va avea păduri, va avea aur”, spunea pe vremuri Nicolae Ceaușescu. Propaganda comunistă a preluat, firește, cuvintele fostului secretar general al PCR, ele devenind sloganuri în școli, fabrici și instituții.

ADVERTISEMENT

„Aurul verde” (pădurile) și „aurul negru” (petrolul) făceau parte din bogățiile Republicii Socialiste România, subliniate de propagandă, adică, pe lângă faptul că românii erau „fericiți” de conducerea cuplului Ceaușescu, mai aveau și garanția unor resurse ale țării-mamă.

Desi ministrul Agriculturii (PSD), Florin Barbu, este tânăr, are doar 43 de ani, se văd încă efectele remanante ale propagandei fostului regim.

ADVERTISEMENT

Florin Barbu: „Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”

Astfel că, în cadrul unui interviu în care a fost întrebat de ce a fost zona de stuf din Delta Dunării a fost declarată pășune, în condițiile în care aceasta nu corespunde termenului de pajiște, Barbu a răspuns: „Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”, potrivit Euronews.

Întrebat de ce l-a adus ca argument pe Nicolae Ceaușescu, ministrul Agriculturii a continuat: „Da, domnul…președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el”.

ADVERTISEMENT

„În Parlamentul României s-a legiferat o directivă și un regulament prin care paludicultura a fost considerată activitate agricolă. S-a transpus în Parlamentul României, dar nu ministrul Barbu sau deputatul Barbu a semnat și a aprobat acea lege. Au aprobat această lege peste 200-230 de colegi deputați. Mai mult de atât, a trecut de Curtea Constituțională și a fost promulgată de președintele României. Deci, din punct de vedere legal, această lege a fost transpusă ca la carte. Partea de pajiști, care sunt ca stuf, a fost trecută în pași, e făcută încă din 2013, de guvernarea Ponta”, a spus ministrul Agriculturii.

Cioloș: Ciolacu își asumă discursul nostalgic al lui Florin Barbu?

În replică, Dacian Cioloș a întrebat dacă premierul Ciolacu își asumă discursul lui Florin Barbu. „Îl întreb pe prim-ministrul Marcel Ciolacu dacă își asumă discursul nostalgic comunist al ministrului agriculturii Florin Barbu care vorbește despre fostul dictator în acest fel: președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”.

ADVERTISEMENT

Domnul ministru Barbu spune lucrurile astea în contextul în care procurorii investighează modul în care acesta a transformat Delta Dunării în pajiște pentru ca firmele șefului său din PSD, Paul Stănescu, să primească fonduri europene de milioane de euro”, a scris pe contul Facebook Cioloș, fost ministru al Agriculturii și el.

 

ADVERTISEMENT