News

Marcel Ciolacu o susține pe Maia Sandu pentru un nou mandat. Ce spune despre interdicția lui George Simion

Premierul român și-a declarat susținerea pentru Maia Sandu la prezidențialele din acest an. Ciolacu: Decizia de a-i interzice accesul lui George Simion, una întemeiată
18.03.2024 | 15:55
Marcel Ciolacu o sustine pe Maia Sandu pentru un nou mandat Ce spune despre interdictia lui George Simion
Șeful guvernului de la București și-a declarat susținerea pentru Maia Sandu Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu o consideră pe Maia Sandu singura soluție pentru țara vecină, pentru ca Republica Moldova să-și continue traseul european, în special în contextul războiului din Ucraina.

Marcel Ciolacu o susține pe Maia Sandu pentru un nou mandat

Premierul a precizat și că Republica Moldova se confruntă cu un război hibrid, acesta fiind unul dintre cele mai mari atacuri îndreptate împotriva unui stat independent.

ADVERTISEMENT

”Sunt două state europene în acest moment în război. Este Ucraina într-un război armat şi Republica Moldova într-un război hibrid. Este cel mai mare atac asupra unui stat independent, tot ceea ce privește social media, informaţie, televiziuni.

Eu, Marcel Ciolacu, o susţin pe doamna preşedinte Maia Sandu în octombrie pentru un nou mandat. Este singura soluţie ca Republica Moldova să aibă în continuare un traseu european.

ADVERTISEMENT

Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Așa se pornește unirea.

Există o relație instituțională de respect și o susținere din partea statului român, şi nu numai a statului român, şi a Statelor Unite ale Americii, şi a Germaniei, și a Franței, ca Republica Moldova să depășească acest moment dificil.

ADVERTISEMENT

Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români. Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României.

Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susţine în continuare pe românii noştri din Republica Moldova”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre interdicția lui George Simion

Șeful executivului consideră că decizia Republicii Moldova și Ucrainei de a-i interzice liderului AUR, George Simion, accesul pe teritoriul statelor respective este una întemeiată.

“Am avut aceste discuții, mi-au venit documentele. Documentele au un regim secret, dar am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât şi a Ucrainei, acelea de a-şi menține interdicția în ceea ce îl privește pe domnul George Simion de a intra în Republica Moldova şi în Ucraina.

Cred că e un semnal suficient de puternic că un om politic este interzis în acest moment de a intra în două ţări vecine. (…)

Nu îmi cereţi să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc, e o decizie administrativă întemeiată. Sunt nişte documente care nu aparţin statului român. Numai statele cărora le aparţin le pot face publice”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Recent, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a confirmat oficial faptul că președintele AUR George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul statului vecin. ”Face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, a declarat acesta pentru Pro TV Chișinău.

ADVERTISEMENT