News

Doliu în lumea muzicii. Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19

27.07.2020 | 12:31
Doliu in lumea muzicii Camil Marinescu dirijor al Filarmonicii George Enescu a murit din cauza Covid19
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea muzicii din România, după ce Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19.

În vârstă de doar 56 de ani, Marinescu era internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde, luni, 27 iulie, a fost confirmat decesul.

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de trei săptămâni, dirijorul de la Filarmonică s-a luptat cu nemilosul coronavirus, însă în final a fost răpus de boală.

Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit după infectarea cu Covid-19

Camil Marinescu, unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră din România, s-a stins din viață luni, 27 iulie, la Spitalul Victor Babeș din Capitală, în urma complicațiilor cauzate de virusul Covid-19.

ADVERTISEMENT

Anunțul dispariției marelui om din lumea muzicii a fost făcut de fratele acestuia, Ciprian Marinescu, într-o postare pe Facebook.

“Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am.

ADVERTISEMENT

Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau sa comunic, dacă nu răspund la mesaje va rog frumos sa ma scuzați

Dumnezeu să-l odihnească in Pace!!! R.I.P”, a scris Ciprian Marinescu pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Camil Marinescu, o carieră de excepție 

Camil Marinescu s-a născut în anul 1964, la București. A urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din capitală, la secțiile fagot și dirijat. A studiat cu Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu și, apoi, cu Pierre Dervaux.

După terminarea studiilor a predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor la Opera Naţională din Bucureşti. A colaborat cu Filarmonica din Iași, activand ulterior ca dirijor permanent invitat al “Berliner Sinfonie Orchester” din Germania și al orchestrei Filarmonicii din Osaka.

O muzicalitate aparte, tehnica foarte bună şi repertoriul generos, cu preferinţă pentru muzica romantică şi postromantică, l-au propulsat la pupitrul dirijoral pe scene internaționale în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel, scrie Radio România Cultural.

ADVERTISEMENT