News

Doliu în lumea muzicii. Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19

27.07.2020 | 12:31
Doliu în lumea muzicii. Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19
Doliu în lumea muzicii. Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19. Sursa foto: romania-muzical.ro
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea muzicii din România, după ce Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit din cauza Covid-19.

În vârstă de doar 56 de ani, Marinescu era internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde, luni, 27 iulie, a fost confirmat decesul.

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de trei săptămâni, dirijorul de la Filarmonică s-a luptat cu nemilosul coronavirus, însă în final a fost răpus de boală.

Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii George Enescu, a murit după infectarea cu Covid-19

Camil Marinescu, unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră din România, s-a stins din viață luni, 27 iulie, la Spitalul Victor Babeș din Capitală, în urma complicațiilor cauzate de virusul Covid-19.

ADVERTISEMENT

Anunțul dispariției marelui om din lumea muzicii a fost făcut de fratele acestuia, Ciprian Marinescu, într-o postare pe Facebook.

“Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am.

Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau sa comunic, dacă nu răspund la mesaje va rog frumos sa ma scuzați

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să-l odihnească in Pace!!! R.I.P”, a scris Ciprian Marinescu pe rețeaua de socializare.

Camil Marinescu, o carieră de excepție 

Camil Marinescu s-a născut în anul 1964, la București. A urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din capitală, la secțiile fagot și dirijat. A studiat cu Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu și, apoi, cu Pierre Dervaux.

După terminarea studiilor a predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor la Opera Naţională din Bucureşti. A colaborat cu Filarmonica din Iași, activand ulterior ca dirijor permanent invitat al “Berliner Sinfonie Orchester” din Germania și al orchestrei Filarmonicii din Osaka.

ADVERTISEMENT

O muzicalitate aparte, tehnica foarte bună şi repertoriul generos, cu preferinţă pentru muzica romantică şi postromantică, l-au propulsat la pupitrul dirijoral pe scene internaționale în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel, scrie Radio România Cultural.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri