Sport

Campion european cu Franța, reținut de poliție pentru tentativă de viol

Un handbalist, campion european cu Franța la finalul săptămânii trecute, a fost reținut de poliție fiind suspectat de tentativă de viol.
31.01.2024 | 13:15
Campion european cu Franta retinut de politie pentru tentativa de viol
Un handbalist francez, campion european, a fost reținut de Poliție pentru tentativă de viol. Foto: X.
ADVERTISEMENT

Probleme pentru sportivul francez Benoit Kounkoud. În vârstă de 26 de ani, handbalistul care evoluează în extrema dreaptă a fost reținut de poliție, fiind suspectat de tentativă de viol. Duminică seară, la Koln, Benoit Kounkoud a devenit campion european la handbal masculin alături de naționala Franței.

Campion european cu Franța, reținut de poliție pentru tentativă de viol

Naționala de handbal masculin a Franței s-a încoronat campioană europeană la finalul săptămânii trecute după o finală dramatică împotriva Danemarcei la Koln. La începutul acestei săptămâni, delegația din Hexagon a revenit în Franța și a fost întâmpinată de președintele Emmanuel Macron.

ADVERTISEMENT

Performanța handbaliștilor francezi este umbrită de problemele cu legea care au apărut pentru Benoit Kounkoud. Handbalistul care evoluează la nivel de club pentru Kielce (Polonia) a fost plasat în arestul poliției pentru că este suspectat de tentativă de viol.

Incidentul pentru care este acuzat Benoit Kounkoud s-ar fi petrecut în noaptea dintre 29 și 30 ianuarie într-un club de noapte din Paris. Potrivit presei franceze, ancheta este în plină desfășurare. Handbalistul de 26 de ani se află în arestul Districtului 1 al Poliției Judiciare (DPJ).

ADVERTISEMENT

Handbalistul francez ar fi încercat să agreseze sexual o tânără

Benoit Kounkoud, aflat sub influența alcoolului, ar fi încercat să agreseze sexual o tânără în club. Handbalistul și-ar fi dat pantalonii jos, moment în care au apărut agenții de securitate. Extrema dreaptă a naționalei Franței a fost imobilizată până la sosirea Poliției.

Astfel, Benoit Kounkoud va fi audiat de anchetatori și se va stabili dacă vina îi aparține sau nu. Benoit Kounkoud a fost chemat la naționala Franței pentru Euro 2024 din cauza incertitudinilor legate de starea fizică a lui Yanis Lenne la începutul competiției.

ADVERTISEMENT

Franța a câștigat titlul european după o finală de infarct cu Danemarca, scor 33-31 după prelungiri. Naționala din Hexagon a câștigat din nou turneul final european după o pauză de 10 ani. MVP-ul Europeanului de handbal masculin i-a revenit francezului Nedim Remili.

Parchetul din Paris, fără comentarii după presupusul caz de viol al lui Benoit Kounkoud

Benoit Kounkoud ar fi fost reținut de Poliție în jurul orei 4:40 dimineața. Tânărul a fost preluat dintr-un bar de noapte situat în Arondismentul 8 al Parisului, în apropierea bulevardului Champs-Élysees. Parchetul din Paris s-a ferit să facă vreun comentariu până acum legat de acest caz.

ADVERTISEMENT

Victima tentativei de viol ar fi o tânără născută în martie 2003, potrivit L’Equipe. Deocamdată nu este cunoscută varianta lui Benoit Kounkoud asupra celor întâmplate.

ADVERTISEMENT