Sport

Franţa este noua campioană europeană după o finală de infarct cu Danemarca! “Cocoşii” s-au impus după prelungiri

Franţa este noua campioană europeană la handbal masculin. "Cocoşii" s-au impus în finală cu 33-31 împotriva Danemarcei, după un meci care a avut nevoie de prelungiri.
28.01.2024 | 20:30
Franta este noua campioana europeana dupa o finala de infarct cu Danemarca Cocosii sau impus dupa prelungiri
Franţa este noua campioană europeană după o finală de infarct cu Danemarca! "Cocoşii" s-au impus după prelungiri
ADVERTISEMENT
28-01-2024
19:18

Franţa, noua campioană europeană! Victorie după prelungiri cu Danemarca

Franţa este noua campioană europeană. A fost un meci de infarct cu Danemarca, încheiat după prelungiri, scor 33-31. Danezii au început mai bine meciul şi au preluat controlul în prima parte.

“Cocoşii” au crescut ritmul spre finalul primei reprize şi au egalat scorul la pauză, scor 14-14. În partea secundă, Danemarca a fost echipa care a avut mai mult iniţiativa şi avantjul, dar francezii au meritul de a fi ţinut aproape de adversari. 

Danemarca a avut şansa să se desprindă la două goluri în ultimul minut, dar au ratat atacul şi le-au permis francezilor să egaleze şi să trimită meciul în prelungiri. A fost 27-27. Chiar şi cu superstarul Dika Mem într-o formă slabă, elevii lui Guillame Gilles au reuşit să se ridice la înălţimea adversarului.

Prima repriză de prelungiri s-a încheiat la egalitate, 2-2. Apoi, francezii au început perfect partea secundă, cu două goluri marcate rapid, reuşind să gestioneze avantajul în ultimele trei minute ale meciului. Scorul final a fost 33-31. 

Franţa a câştigat într-un interval de o lună Campionatul Mondial la handbal feminin şi Campionatul European la handbal masculin. Ambele naţionale de handbal din Hexagon sunt în formă maximă înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris. 

Meciul Franța – Danemarca are loc duminică, 28 ianuarie, cu începere de la ora 18:45, în cadrul finalei CE de handbal masculin, competiție care a fost găzduită impecabil de Germania. În finala mică, de la ora 16:00, Suedia, câștigătoarea ultimei edițiia CE va lupta doar pentru bronz în compania reprezentativei țării gazdă.

Unde se joacă finala CE de handbal masculin, Franța – Danemarca

Confruntarea Franța – Danemarca se desfășoară duminică, 28 ianuarie, de la ora 18:45, în  cea mai mare sală de sport din Germania, Lanxess Arena din Koln, 20.000 de locuri la concerte, 19.500 la meciurile de handbal și 18.500 la cele de hochei. La hochei pe gheață este cea mai mare arenă din Europa după cele din SUA.

ADVERTISEMENT

A fost inaugurată în 1998 iar zece ani mai târziu a primit actuala denumire de Lanxess Arena, după numele gigantului din industria chimică sponsor. Aici se va juca în aceeași zi, de la ora 16:00 și finala mică, dintre Suedia și Germania. Oricum, biletele pentru cele două evenimente sunt epuizate.

Cine transmite la TV finala CE de handbal masculin, Franța – Danemarca

Partida Franța – Danemarca se joacă duminică, 28 ianuarie, de la ora 18:45, în Lanxess Arena din Koln, în finala CE de handbal masculin și va fi transmisă în direct pe programele Digi Sport 3 și Prima Sport 3. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Pentru 24 de ore Koln a devenit patria handbalului european masculin, străzile fiind ocupate de suporterii celor două finaliste. Franța a avut mari emoții pentru a ocupa un loc în finală, dar odată depășit acel moment dificil cocoșii promit să facă un meci mare, chiar dacă danezii sunt favoriți. Franța a învins în prelungiri Suedia în semifinale, dar după ce a egalat la 27 în ultima secundă, direct din lovitură la poartă cu zid în față.

Ce palmares au cele două finaliste, Franța și Danemarca

Franța, antrenată de Guillaume Gille și avându-l căpitan pe fratele celebrului Nikola Karabatic, Luka, este un muzeu de trofee mondiale. Are două titluri olimpice, în 2008 și 2012, trei europene și nu mai puțin de șase succese mondiale, în 1995, 2001, 2009, 2011, 2015 și 2017. Acum se luptă penteu al patrulea  titlu european.

ADVERTISEMENT

Danemarca este și ea o echipă cu performanțe deosebite în handbalul masculin la nivel de echipă națională. A câștigat ultimele trei ediții de CM. La nivel de turnee finale de CE are două medalii de aur, uma de argint și patru de bronz. Danezii au declarat că nu concep să revină acasă fără aurul celui de-al treilea titlu continental.

Cote la pariuri la finala CE de handbal masculin, Franța – Danemarca

La această oră specialiștii estimează că naționala din țara lui Hamlet, adică Danemarca, este ca valoare peste cea a cocoșilor galici, adică Franța. La fel consideră și casele de pariuri în acordarea cotelor la victorie. Danemarca este destul de clar favorită la cota de 1,55 , francezii primind 3,25. Șansă dublă X2 are cotă de 2,70.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe meciuri jucate între cele două echipe de-a lungul timpului. La precedentul EURO danezii au învins Franța cu 35-32 în meciul pentru locul 3.  Însă la nivel de CM. CE sau JO avem doar 14 partide iar cea care are mai multe succese, nouă față de cinci, este naționala Franței.

ADVERTISEMENT