Sporturi

Campionii din pandemie! Rafa Nadal, Lewis Hamilton şi Simona Halep, super performanţe după criza COVID-19. Video

30.12.2020 | 22:30
Campionii din pandemie Rafa Nadal Lewis Hamilton si Simona Halep super performante dupa criza COVID19 Video
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat şi sportul mondial. Marea majoritate a competiţiilor au fost suspendate aproape trei luni şi abia din luna iunie s-a putut da startul în unele competiţii, în timp ce altele au fost îngheţate şi nu au putut ajunge la o finalitate. 

În afară de Ligue 1, toate campionatele importante au putut să îşi desfăşoare meciurile restanţă chiar dacă s-a mers târziu în vară cu meciurile. Liga Campionilor s-a desfăşurat într-un sistem Final 8, din care Bayern a ieşit câştigătoare.

ADVERTISEMENT

Liverpool a câştigat, în sfârşit, Premier League, după o pauză de 30 de ani, Real Madrid a întrerupt în acest an hegemonia Barcelonei în Primera Division, în timp ce Bayern şi Juventus şi-au mai adăugat încă un titlu în palmares.

Campionii din pandemie! Lewis Hamilton l-a egalat la titluri pe Michael Schumacher

În Formula 1 continuă dominaţia Hamilton. Cu un sezon prescurtat, care a programat 17 curse, Lewis Hamilton a reuşit să se impună şi să îl egaleze pe Michael Schumacher la numărul de titluri mondiale obţinute, 7.

ADVERTISEMENT

Stagiunea a început abia la începutul lunii iulie cu două curse în Austria. De altfel, Marele Circ a programat curse pe unele circuite care nu erau iniţial în calendar precum: Portimao, Istanbul sau Imola.

Ronnie O’Sullivan, campion mondial după o pauză de 7 ani

Ronnie O’Sullivan a mai făcut un pas spre recordul de titluri mondiale deţinut de Stephen Hendry. “Racheta” a câştigat al şaselea titlu la Crucible după ce l-a învins în finală pe Kyren Wilson, scor 18-8.

ADVERTISEMENT

Dintre cele trei turnee de Grand Slam rămase de disputat în 2020, s-au mai putut desfăşura doar două: Roland Garros şi US Open. Organizatorii de la Wimbledon au anunţat că turneul nu va avea loc în 2020 mai ales că aveau şi o poliţă de asigurare anti-pandemie în urma căreia urmau să încaseze aproximativ 200 de milioane de lire sterline.

VEZI VIDEO: 

Rafa Nadal, al 13-lea succes la Roland Garros!

Rafael Nadal şi-a extins dominaţia absolută pe zgura pariziană. Ibericul l-a spulberat în finală pe Novak Djokovic, 6-0, 6-2, 7-5 şi a câştigat al 13-lea titlu la Roland Garros. La feminin, poloneza Iga Swiatek a surprins pe toată lumea şi a câştigat trofeul după ce a învins-o pe Sofia Kenin în ultimul act, 6-1, 6-4. Swiatek o eliminase anterior pe Simona Halep, în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

La US Open pe tabloul masculin s-a impus Dominic Thiem. Austriacul a câştigat primul trofeu de Grand Slam din carieră după ce l-a învins în ultimul act pe Alexander Zverev. Thiem a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 2-6, 4-6, 6-4, 6-3 şi 7-6. La feminin, Naomi Osaka a învins-o pe Viktoria Azarenka, scor 1-6, 6-3, 6-3.

VEZI VIDEO: 

Simona Halep şi-a îndeplinit un vis şi s-a impus la Roma

Pe plan intern, Liga 1 s-a reluat în luna iunie şi până pe data de 3 august am avut parte de o luptă aprigă la titlu între CFR Cluj şi Universitatea Craiova. S-a ajuns la disputarea unui meci direct pentru titlu pe “Ion Oblemenco”. Ardelenii s-au impus cu 3-1 şi aveau să câştige al treilea titlu la rând.

Simona Halep a arătat o formă foarte bună şi după pandemie, încununată cu două titluri consecutive: Praga şi Roma, înainte să fie învinsă de Iga Swiatek în optimile de finală de la Roland Garros, ultimul turneu al anului.

VEZI VIDEO: 

  • 3 luni au fost suspendate majoritatea competiţiilor din cauza pandemiei
  • 13 este numărul de titluri câştigate de Rafa Nadal
ADVERTISEMENT