News

Când am putea renunța la masca de protecție. Anunțul optimist al premierului Cîțu

09.04.2021 | 16:54
Cand am putea renunta la masca de protectie Anuntul optimist al premierului Citu
ADVERTISEMENT

Când am putea renunța la masca de protecție? Iată o întrebare la care populația vrea să afle răspunsul de aproape un an de zile. Premierul Florin Cîțu a încercat, vineri, să ofere un orizont de timp până când acest element de protecție față de Covid-19 nu va mai fi obligatoriu prin lege.

Șeful Guvernului a spus, în cursul acestei zile, în momentul în care a ajuns la Palatul Victoria, că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a măsurilor din pandemie, inclusiv a obligativității măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

Recent, premierul a anunțat constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate, în etape, de la 1 iunie 2021.

Florin Cîțu anunță când am putea renunța la masca de protecție

România traversează o perioadă extrem de dificilă a pandemiei de Covid-19. Valul 3 face ravagii în secțiile de ATI din țară, iar zilnic 100-150 de români își pierd viața din cauza bolii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Florin Cîțu este optimist că, printr-o campanie de succes a vaccinării anti-Covid, țara noastră ar putea reveni la normalitate mult mai repede decât se anticipa.

Chiar vineri, premierul a anunțat că vom putea renunța la masca de protecție când vom atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate, estimând că acest lucru s-ar putea întâmpla până la finalul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

”Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal.

Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul în fața presei.

ADVERTISEMENT

Premierul anunță obiectivele Guvernului

La câteva ore după declarația de la Palatul Victoria, Florin Cîțu a postat și un mesaj pe pagina sa de Facebook în care anunță obiectivele pe termen mediu ale Executivului pe care îl conduce.

Îndeplinirea tuturor, spune Cîțu, este condiționată de modul în care va decurge vaccinarea.

”Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris premierul.

ADVERTISEMENT