News

Când ar putea intra românii fără viză în SUA. Anunțul ambasadoarei americane

Când ar putea intra românii fără viză în SUA? La această întrebare a oferit un răspuns, luni, ambasadoarea Washingtonului la București.
25.09.2023 | 22:09
Cand ar putea intra romanii fara viza in SUA Anuntul ambasadoarei americane
Când ar putea intra românii fără viză în SUA. Ambasadoarea americană: ”Ne aflăm pe drumul cel bun”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ambasadoarea Casei Albe la București, Kathleen Kavalec, a vorbit luni, la Oradea, despre ziua în care românii ar putea intra fără viză în SUA. Aceasta este destul de departe.

Când ar putea intra românii fără viză în SUA. Ambasadoarea americană: ”Ne aflăm pe drumul cel bun”

Trimisul Washingtonului în țara noastră spune că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

ADVERTISEMENT

”Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025.

Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA, conform Agerpres. Luni, Kavalec s-a aflat la Oradea, pentru a vernisa expoziţia itinerantă “Noi, Poporul/We the People“. Aceasta celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, în acest an, Guvernul României a numit un coordonator naţional şi a creat un comitet interinstituţional pentru includerea ţării noastre în programul SUA de scutire de vize.

Doi senatori americani au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver

Tot în 2023, în luna martie, senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver.

ADVERTISEMENT

Acest demers legislativ, intitulat ”Romania Visa Waiver Act of 2023”, reprezintă un pas important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program.

”Proiectul de lege privind susţinerea admiterii României în programul Visa Waver este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primeşte din partea Statelor Unite pe acest dosar. De asemenea, proiectul de lege subliniază în fapt nevoia de a accelera eforturile ambelor guverne, al SUA şi al României, de a face paşi concreţi în această direcţie.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, iniţiativa senatorilor americani arată susţinerea şi încrederea de care se bucură România ca partener şi aliat strategic în regiunea Mării Negre”, a declarat, la acea dată, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită