Life

Când e Mercur Retrograd în 2024. Ce nu e bine să faci în aceste zile

Când e Mercur Retrograd în 2024? Se spune că în aceste zile trebuie să eviți mai multe lucruri, pentru că rezultatele nu vor fi cele așteptate.
04.03.2024 | 15:17
Cand e Mercur Retrograd in 2024 Ce nu e bine sa faci in aceste zile
Când e Mercur Retrograd în 2024. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Când e Mercur Retrograd în 2024 și ce nu e bine să facem în aceste zile? Acest fenomen este unul extrem de important în astrologie, iar nu puțini sunt cei care cred că are o influență destul de mare asupra activităților de zi cu zi.

Când e Mercur Retrograd în 2024

Fenomenul de Mercur Retrograd apare de trei ori pe an și durează în jur de trei săptămâni de fiecare dată. Când e Mercur Retrograd în 2024? Primul fenomen a avut deja loc și s-a încheiat chiar în prima zi din an.

ADVERTISEMENT

Mercur a fost Retrograd în perioada 13 decembrie 2023 și până la 1 ianuarie 2024. Următoarea perioadă de Mercur Retrograd este de la 1 aprilie 2024 și până pe 24 aprilie 2024, arată almanac.com.

Iar cea de a treia perioadă din anul acesta când Mercur este retrograd începe cu data de 4 august 2024 și durează până pe 27 august, conform sursei citate. Ce efect are fenomenul asupra noastră?

ADVERTISEMENT

Unii astrologi spun că anumite persoane pot deveni mai iritate. De asemenea, concentrarea poate fi afectată. Conflictele și neînțelegerile pot fi mai dese, iar în cele mai rele cazuri pot apărea stări de anxietate sau depresie.

Sunt și persoane însă care susțin contrariul. „Nu există absolut nicio legătură între orbita retrogradă a lui Mercur și bunăstarea ta mentală”, afirmă Tom Vassos, astronom și fondator al Cosmologists Without Borders.

ADVERTISEMENT

Ce nu e bine să faci când Mercur e retrograd

Acum că am aflat când e Mercur Retrograd în 2024 este important să știm ce nu e bine să facem în acele perioade. Astrologii ne recomandă să nu începem proiecte noi și de asemenea, să nu luăm decizii importante.

În același timp, este recomandat să evităm certurile și confruntările, pentru că emoțiile pot fi mai intense. Totodată, nu trebuie făcute schimbări importante nici pe plan personal și nici profesional.

ADVERTISEMENT

Sunt însă și anumite lucruri pe care e bine să le facem când Mercur e retrograd. Spre exemplu, putem reflecta și putem avea mai multă grijă de noi. De asemenea, putem să planificăm anumite sarcini pentru perioada următoare, fără a ne apuca momentan de ele.

ADVERTISEMENT