News

Când iau elevii vacanță în luna februarie. Lista completă pe județe

Vacanță în luna februarie. Perioada a fost stabilită de fiecare inspectorat școlar județean și al municipiului București.
28.01.2024 | 14:17
Cand iau elevii vacanta in luna februarie Lista completa pe judete
Când iau elevii vacanță în luna februarie. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Când iau elevii vacanță în luna februarie. Deși vacanța de iarnă, acordată cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, s-a încheiat acum câteva săptămâni, elevii din România vor avea parte de încă un „moment de respiro”.

Vacanță în luna februarie pentru elevii din România. Perioada aleasă de fiecare județ

În următoarea perioadă urmează vacanța mobilă, care va dura o săptămână. Perioada a fost stabilită de fiecare inspectorat școlar județean în parte, dar și de cel al municipiului București, încă din vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Săptămânile care au putut fi alese sunt următoarele: 12 – 18 februarie, 19 – 25 februarie și 26 – 3 martie 2024. Cele mai multe județe au ales perioada de mijloc, mai exact 26 de județe din țară.

Astfel, vacanța mobilă va începe pe 12 februarie și se va termina pe 18 februarie pentru elevii din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud. Potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare, în perioada 19 – 25 februarie 2024 vor avea vacanță elevii din 26 de județe.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre cei din municipiul București, respectiv județele Ilfov, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Prahova. Tot atunci vor avea vacanță elevii din Bihor, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Brăila.  Și cei din Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita, Galați, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui au vacanța între 19 și 25 februarie.

Elevii din 14 județe se vor bucura de perioada de odihnă începând cu data de 26 februarie, până la începutul primăverii, pe 3 martie. Vorbim de cei din Arad, Timiș, Alba, Suceava, Maramureș, Mureș, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Dolj, Bacău, Mehedinți, Constanța și Tulcea.

ADVERTISEMENT

Când se termină anul școlar 2023-2024

Vacanța mobilă a fost introdusă, prima dată, în anul școlar 2022-2023, odată cu împărțirea acestuia în module. Inspectorarele școlare județene/al municipiului București au putut decide în ce perioadă vor acorda această vacanță, care marchează și încheierea modulului 3.

Anul școlar 2023-2024 are 36 de săptămâni de cursuri. Modulul 4 va debuta după încheierea vacanței din luna februarie și va ține până vineri, 26 aprilie, se arată în structura anului școlar.

ADVERTISEMENT

Pe 27 aprilie, elevii vor intra iarăși în vacanță, până marți, 7 mai 2024. Cursurile se vor relua pe 8 mai, odată cu debutul modulului 5, care se va termina pe 21 iunie 2024. Pe 22 iunie, elevii vor lua vacanța de vară, care este programată până pe 8 septembrie 2024.

ADVERTISEMENT