News

Când începe anul școlar 2020-2021. Scenariile luate în calcul de autorități

19.07.2020 | 17:43
Cand incepe anul scolar 20202021 Scenariile luate in calcul de autoritati
ADVERTISEMENT

Începerea anului școlar se apropie cu pași repezi, în spațiul public existând mai multe ipoteze care arată că instituțiile de învățământ nu sunt pregătite să primească elevii în bănci. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a încercat să liniștească românii și a venit cu mai multe ipoteze.

Politicianul a declarat că în momentul de față există mai multe scenarii în privința reluării cursurilor începând cu data de 15 septembrie. Acesta a subliniat faptul că în prezent nu se pune deloc problema amânării începerii anului școlar 2020-2021.

ADVERTISEMENT

„E prematur să gândim (amânarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru, anunț despre începerea cursurilor. Când se întorc elevii la școală

Concert, în acest moment nu se discută despre amânarea începerii anului școlar 2020-2021, dar nici despre amânarea alegerilor din toamnă.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a respins ipoteza reinstituirii stării de urgență ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, în ciuda faptului că în multe orașe din țară sunt focare de coronavirus.

„În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a completat ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, despre reluarea cursurilor în luna septembrie

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu anul școlar 2020-2021. Am luat în discuție aspecte privind infrastructura școlară și curriculum, dar și resursele materiale, educaționale, pe care noi dorim ca din toamnă să le avem gata.

Toate scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. De aceea, am realizat un grup de lucru interministerial, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, pentru a pune la punct aceste scenarii.

ADVERTISEMENT

Deja în spațiul public, partenerii educaționali au prezentat câteva din discuțiile pe care le-am avut în acest grup interministerial, și așa cum se știe cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, va fi acela în care unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile online, urmând să facă rocada, în funcție de situația epidemiologică.

Repet, toate scenariile privind reluarea cursurilor au în vedere situația epidemiologică, care nu este una tocmai bună. Aș face un apel către populație să respecte regulile de distanțare fizică, să poarte mască și să nu fie o glumă acest virus pentru ei”, a declarat Monica Anisie, într-o conferință de presă, la Iași, relatează stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT