Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Când investești în tineri, o faci pentru 100 de ani”. Ce îi cere Hagi Guvernului Ciolacu

Calificarea României la Euro 2024 deschide noi drumuri pentru sportul românesc. Hagi cere investiții în infrastructură și tineri pentru un viitor sustenabil.
24.11.2023 | 00:10
Cand investesti in tineri o faci pentru 100 de ani Ce ii cere Hagi Guvernului Ciolacu
Gica Hagi, MESAJ IN DIRECT catre Marcel Ciolacu dupa CALIFICAREA Romaniei la EURO 2024. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Echipa lui Iordănescu a făcut o țară întreagă fericită prin calificarea la Euro 2024. România a obținut 6 puncte din dubla cu Israel și Elveția și și-a asigurat locul la turneul final din Germania. Hagi consideră că este un moment bun pentru Guvernul României să investească mai mult în sport.

Hagi cere investiții din partea Guvernului României

“În academii, în tot. Academiile sunt baza, dar după și echipele mari, unde e presiune, să își dorească. Să avem stadioane, să avem un buget foarte mare, să fidelizăm suporterii, să fie stadioanele noi, bune, pline. Să vină lumea la stadion, cun era înainte, în anii 70, 80, eu așa am crescut, cu stadioanele pline.

ADVERTISEMENT

Știu că fotbalul în România e iubit la fel ca în Franța, ca în Germania, ca în Brazilia, e foarte iubit, sportul în general. E un fenomen social care trebuie să îți aducă bunăstare. România are nevoie de asta, am spus foarte mult la televizor.

Eu zic, eu aud. Trebuie, în toate disciplinele în sport. Toți formăm, obiectivul este să formezi oameni care să reprezinte România. România investește în România. Noi doar prin cluburi care au datoria de a forma, de a descoperi jucători foarte buni care să ducă echipa națională să ne reprezinte în lume.

ADVERTISEMENT

Vrem să câștigăm? Vrem să triumfăm? Trebuie să investim. În ce să investești? În copii. E cea mai mare investiție, durează 100 de ani. Investești în tineri, investești pentru 100 de ani”, a declarat Gheorghe Hagi.

România s-a calificat la Euro 2024 de pe primul loc

Ultimul meci al campaniei de calificare a fost unul de poveste. România a jucat în fața a 50.000 de spectatori pe Național Arena și a reușit să câștige cu 1-0 în fața Elveției. Unicul gol al confruntării a fost înscris de Alibec. Rezultatul i se datorează și lui Horațiu Moldovan care a făcut un meci mare între buturile “tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

“Guvernul trebuie, eu spun trebuie, 100% trebuie. Nu contează cine, care e, e obligație națională. E o prioritate pentru România. Toate țările din lume investesc în sport, în cultură și în sănătate. Sunt segmentele sociale, e obligatoriu, să te duci la nivel mare.

În rest privatul există, muncește, face. Dar după trebuie să existe această investiție în social. Dacă nu avem actori, filme, ce facem? Doar muncim? Toată lumea care muncește 5 zile pe săptămână. Unde se duc? Unde există spectacole? Există sport? Toată lumea e ghidată pe nișa asta, la noi de ce nu? Eu așa văd lucrurile.

ADVERTISEMENT

Prima oară trebuie să investești foarte mult, să creezi facilități. Facilități fiscale, să creezi venituri, nu doar cheltuieli. Dacă ai venituri mici, rămâi mic. Venituri mari, devii mare. Lucrurile sunt simple, doar să se dorească. Echipa națională și tot ce am văzut noi, de cât să luăm doar bătăi, trebuie să investești. În formare, în educație, în formare”, a completat Gheorghe Hagi.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Hagi cere investitii din partea Guvernului

ADVERTISEMENT