Sport

Când joacă CFR Cluj dubla cu Maribor din play-off-ul Conference League! Ce avantaj are campioana României

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Conference League şi va avea o misiune dificilă pentru a ajunge în grupe. În următoarea fază a competiţiei, campioana României o va întâlni pe Maribor.
11.08.2022 | 22:08
Cand joaca CFR Cluj dubla cu Maribor din playofful Conference League Ce avantaj are campioana Romaniei
CFR Cluj va juca o dublă cu Maribor pentru calificarea în grupele Conference League (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a eliminat-o pe Şahtior Soligorsk, după 0-0 în tur şi 1-0 în Gruia, şi a obţinut calificarea în play-off-ul Conference League. Campioana României este la două meciuri de calificarea în grupe, ceea ce ar însemna repetarea performanţei din sezonul trecut.

Când este programată dubla dintre CFR Cluj şi Maribor, în play-off-ul Conference League

Primul meci al dublei din play-off-ul Conference League se va juca pe 18 august, pe terenul lui Maribor. O săptămână mai târziu, pe 25 august, CFR Cluj va primi vizita campioanei Sloveniei, un avantaj pentru trupa din Gruia.

ADVERTISEMENT

Maribor a oferit una din surprizele turului 3 din Europa League (ruta campioanelor), după ce pornea cu prima şansă la calificarea în play-off-ul competiţiei secunde din Europa. Campioana Sloveniei a pierdut ambele meciuri din dubla manşă cu HJK Helsinki şi a coborât în play-off-ul Conference League.

Dacă o va elimina pe Maribor, CFR Cluj va juca în grupele Conference League. Tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei va avea loc pe 26 august, la o zi după returul din play-off.

ADVERTISEMENT

Cine este Maribor, adversara lui CFR Cluj din play-off-ul Conference League

Adversara lui CFR Cluj deţine recordul de tituri obţinute în prima ligă slovenă, cu 16 trofee câştigate până acum. După două sezoane în care a pierdut titlul, Maribor a câştigat campionatul Sloveniei în sezonul 2021-2022 şi s-a calificat în preliminariile Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Sheriff Tiraspol, în turul 2.

Lotul lui Maribor este evaluat la 8.630.000 de euro, iar cel mai valoros jucător al echipei este Ivan Brnic, transferat în vară de la NK Dugopolje. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani este cotat la 850.000 de euro, iar în actualul sezon a marcat 1 gol în 10 meciuri.

ADVERTISEMENT

Maribor joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Ljudski vrt”, care are o capacitate de 11.671 de locuri. În actualul sezon al prime ligi din Slovenia, NKMB ocupă ultimul loc, cu 3 puncte obţinute în 4 etape.

A eliminat-o pe Gloria Bistriţa din Cupa UEFA

Maribor este o prezenţă constantă în cupele europene, însă este a doua oară când întâlneşte o echipă din România. În sezonul 1993-1994, slovenii s-au duelat cu Gloria Bistriţa, în turul 1 din Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

În meciul tur, jucat la Bistriţa, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 0-0. Maribor a obţinut calificarea pe teren propriu, după 2-0, graţie unei duble a lui Mario Stanić.

ADVERTISEMENT