Sport

Când joacă CFR Cluj în turul 2 preliminar al Conference League! S-au stabilit zilele și orele ”dublei” cu Inter de Andorra. Complicaţii în SuperLigă

CFR Cluj a părăsit Liga Campionilor şi va juca în turul 2 preliminar din Conference League. Când sunt programate meciurile din a treia competiţie continentală.
14.07.2022 | 00:58
Cand joaca CFR Cluj in turul 2 preliminar al Conference League Sau stabilit zilele si orele dublei cu Inter de Andorra Complicatii in SuperLiga
Când sunt programate meciurile lui CFR Cluj cu Inter Club d'Escaldes din turul 2 preliminar al Conference League (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
14-07-2022
13:05

CFR Cluj joacă joi și marți în Conference League

UEFA a stabilit zilele și orele de disputare ale ”dublei” în care CFR Cluj va întâlni formația Inter Club d’Escaldes din Andorra, în turul 2 preliminar al Conference League.

Manșa tur va avea loc în Gruia joi, 21 iulie, de la ora 20:30, în timp ce returul din Andorra este programat marți, 26 iulie, de la ora 20:00.

Tocmai această programare cu doar cinci zile de pauză între meciuri le dă mari bătăi de cap clujenilor, care între cele două jocuri trebuie să dispute și o partidă din SuperLiga.

LPF a programat întâlnirea campioanei din deplasare cu FC U Craiova, din etapa a 2-a, pentru sâmbătă, 23 iulie, de la ora 21:30, dar asta ar însemna ca CFR să joace la 48 de ore după întâlnirea tur din Conference League.

În aceste condiții, conform gsp.ro, conducătorii clubului din Gruia vor cere amânarea întâlnirii cu FC U Craiova.

CFR Cluj a fost eliminată de Pyunik Erevan, după 0-0 în Armenia şi 2-2 (3-4 după executarea loviturilor de departajare) în Gruia. Formaţia din Gruia părăseşte ruşinos preliminariile Ligii Campionilor şi îşi continuă aventura în Conference League, unde are parte de un adversar accesibil în turul 2.

Când este programată dubla dintre CFR Cluj şi Inter Club d’Escaldes din turul 2 preliminar al Conference League

Conform regulamentului UEFA, echipele eliminate în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor coboară direct în Conference League. Astfel, CFR Cluj o va întâlni pe Inter Club d’Escaldes (Andorra) în turul 2 preliminar din Conference League.

ADVERTISEMENT

Manşa tur se va juca pe terenul lui CFR Cluj, pe 21 iulie, în timp ce manşa retur este programată o săptămână mai târziu, pe 28 iulie. UEFA va anunţa ulterior orele de start pentru cele două meciuri.

Până la dubla cu Inter Club d’Escaldes, CFR Cluj îşi va afla posibilul adversar din turul 3 preliminar al Conference League. Pe 18 iulie, la Nyon, va avea loc tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei, iar toate cele zece echipe se vor afla în aceeaşi urnă, fără capi de serie.

ADVERTISEMENT

Programul lui CFR Cluj până la returul cu Inter Club d’Escaldes

După eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj va juca, pe teren propriu, cu Rapid, în prima etapă a sezonului 2022-2023 din SuperLiga. Urmează manşa tur cu Inter Club d’Escaldes, apoi partida cu FCU Craiova, în deplasare, şi returul contra campioanei Andorrei.

  • CFR Cluj – Rapid (16 iulie, SuperLiga)
  • CFR Cluj – Inter Club d’Escaldes (21 iulie, prima manşă din turul 2 preliminar Conference League)
  • FCU Craiova – CFR Cluj (23 iulie, SuperLiga)
  • Inter Club d’Escaldes – CFR Cluj (28 iulie, a doua manşă din turul 2 preliminar Conference League)
ADVERTISEMENT

Inter Club d’Escaldes, fără experienţă în cupele europene

Înfiinţată în 1991, Inter Club d’Escaldes a început să participe în cupele europene abia din sezonul 2020-2021, după ce a câştigat, în premieră, titlul în Andorra. În prima stagiune europeană, adversara lui CFR Cluj a fost eliminată de Drita, în calificările din Liga Campionilor, şi de Dundalk, în preliminariile Conference League.

Inter Club d’Escaldes s-a întors în calificările Ligii Campionilor în sezonul 2021-2022, când a obţinut prima victorie din istorie, 1-0 cu HB Tórshavn. În finala pentru calificarea în turul 1 preliminar din Champions League, andorezii au fost eliminaţi de FC Priştina.

ADVERTISEMENT

Ajunsă în Conference League, campioana Andorrei a câştigat prima manşă din turul 2 cu Teuta, scor 2-0, dar a fost eliminată de formaţia albaneză, după 0-3 pe teren propriu.

În actualul sezon, Inter Club d’Escaldes a început tot în calificările pentru turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. După 2-1 cu La Fiorita, andorezii au fost eliminaţi de Víkingur Reykjavík şi au ajuns în turul 2 din Conference League.

  • 2.630.000 de euro este cota de piaţă a lotului lui Inter Club d’Escaldes
ADVERTISEMENT