Sport

Când joacă Gabriela Ruse în semifinalele probei de dublu feminin la Australian Open. Adversare infernale pentru româncă

Gabriela Ruse, alături de ucraineanca Marta Kostyuk, a realizat o performanță uriașă, ajungând în semifinalele probei de dublu feminin de la Australian Open.
25.01.2023 | 16:44
Cand joaca Gabriela Ruse in semifinalele probei de dublu feminin la Australian Open Adversare infernale pentru romanca
Gabriela Ruse, alături de ucraineanca Marta Kostyuk, a realizat o performanță uriașă, ajungând în semifinalele probei de dublu feminin de la Australian Open. Sursă foto: Twitter WTA
ADVERTISEMENT

Cele două au trecut în sferturile de finală de favoritele 4, australianca Storm Hunters și belgianca Elise Mertens, scor 7-6 (6), 2-6, 6-4.

Gabriela Ruse, în premieră în semifinalele de dublu feminin de la Australian Open

Performanța este una incredibilă pentru Gabriela Ruse, ea aflându-se pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Însă, penultimul act al probei de dublu feminin de la Australian Open vine cu o provocare uriașă pentru româncă.

ADVERTISEMENT

Ruse și Kostyuk, care au mai ajuns până în sferturi de finală la Roland Garros anul trecut, când au fost eliminate de americancele Madison Keys și Taylor Townsend, vor da piept pentru un loc în marea finală cu cea mai bună pereche din ultimii ani: cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova.

Întâlnirea va avea loc în noaptea de joi spre vineri și va fi transmisă de Eurosport, organizatorii urmând să stabilească ora de start și arena pe care va avea loc. Cel mai probabil, jocul va fi programat pe Rod Laver Arena, în sesiunea de dimineață în Australia.

ADVERTISEMENT

Pentru accederea în careul de ași, cuplul Ruse/Kostyuk și-a asigurat un cec în valoare de 72.450 de dolari și 780 de puncte în clasamentul WTA la dublu. De altfel, românca vorbea înaintea partidei din sferturi că se joacă pentru foarte mulți bani.

Ruse pune performanța pe seama ”nebuniei”

La finalul victoriei din sferturi, Ruse a oferit o declarație care a făcut deliciul publicului: ”A fost un meci foarte greu, nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită să fiu aici cu tine, Marta. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun… Ne vedem în semifinale! Mulțumesc că ați venit și ne-ați susținut!

ADVERTISEMENT

Cred că suntem amândouă nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă”.

Marta Kostyuk, eliminată în turul trei la Australian Open la simplu, a vorbit, de asemenea, despre calificarea în semifinalele de dublu. ”Ca jucător de simplu, nu am luat proba de dublu foarte în serios, sunt unul dintre acei oameni (n.r. – râde), și, nu știu, pare ireal și faptul că am reușit asta în Australia este și mai important, e un loc special pentru mine.

ADVERTISEMENT

E un sentiment incredibil, dar începem deja să ne pregătim pentru semifinale”, a spus ucraineanca. Întrebată despre faptul că echipa sa este singura calificată în semifinale, care nu are statut de cap de serie, Kostyuk s-a ținut de glume: ”Înseamnă că în curând vom fi capi de serie, nu?”

Adversarele, cele mai titrate jucătoare de dublu din circuit

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, adversarele din semifinale, ocupă primele două locuri în clasamentul WTA de dublu, sunt campioane en-titre la Melbourne și au împreună șase trofee de Grand Slam, titlul olimpic și s-au impus și la Turneul Campioanelor din 2021.

Pe lângă rezultatul bun de anul trecut de la Paris, Gabriela Ruse a mai ajuns o dată în sferturile unui Grand Slam, la US Open 2021. Atunci ea a făcut pereche cu Monica Niculescu, cele două fiind învinse de cuplul Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk (Chile/SUA).

ADVERTISEMENT