Sport

Australian Open, sferturi de finală. Novak Djokovic, calificare la pas în semifinale. Programul complet al meciurilor

Vezi aici în format LIVE stream Novaj Djokovic - Andrei Rublev şi Jessica Pegula - Viktoria Azarenka, precum şi celelalte meciuri din sferturile de finală la Australian Open.
25.01.2023 | 12:53
Australian Open sferturi de finala Novak Djokovic calificare la pas in semifinale Programul complet al meciurilor
Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Australian Open. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
25-01-2023
10:54

Tommy Paul și Novak Djokovic s-au calificat în semifinalele Australian Open

Programul meciurilor din semifinale, vineri 27 ianuarie

Karen Khachanov – Stefanos Tsitsipas (ora va fi stabilită ulterior)

Novak Djokovic – Tommy Paul (ora va fi stabilită ulterior)


Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Australian Open după puțin peste două ore de joc. Fostul lider ATP nu a avut probleme cu Andrey Rublev pe care l-a învins, scor 6-1, 6-2, 6-4. Adversarul pentru un loc în finală va fi Tommy Paul, revelația turneului de la Antipozi. 

Americanul de pe locul 35 ATP a trecut în sferturi de o altă revelație, compatriotul Ben Shelton (89 ATP), scor 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4 după trei ore și opt minute de joc. 

25-01-2023
08:53

Andrey Rublev - Novak Djokovic 1-6, 2-6, 4-6

1-6, 2-6, 4-6: Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Australian Open la capătul unui meci pe care l-a dominat. Sârbul nu și-a pierdut serviciul și s-a impus după două ore și cinci minute de joc. 

1-6, 2-6, 3-4: Ambii jucători au câștigat pe propriul serviciu, însă, în continuare Novak Djokovic beneficiază de avantajul unui break. 

1-6, 2-6, 1-3: Novak Djokovic se îndreaptă cu pași repezi spre o nouă semifinală la Australian Open. Legendarul tenismen sârb a făcut rapid break-ul. 


1-6, 2-6: Novak Djokovic închide cu ceva emoții al doilea set. Andrey Rublev a izbutit să salveze patru mingi de set, însă nu a fructificat singura șansă de break pe care a obținut-o. Fostul lider ATP este cu un pas în semifinală.

1-6, 2-5: Setul doi s-a menținut echilibrat până la 2-2. Novak Djokovic a făcut break-ul lejer și a preluat conducerea. 

1-6, 1-1: Început echilibrat de set. Ambii jucători și-au făcut serviciul. Servește Andrey Rublev.


1-6: Novak Djokovic a câștigat primul set. Singurul game câștigat de Andrey Rublev în primul act a fost în startul partidei.  

1-5: Novak Djokovic a pierdut un singur game până acum și este aproape să își adjudece fără probleme primul set. 

Partida a început!

Andrey Rublev și Novak Djokovic se luptă pentru ultimul loc rămas liber în careul de ași de la Australian Open. Câștigătorul partidei îl va înfrunta în semifinale pe Tommy Paul (35 ATP).

25-01-2023
08:20

Aryna Sabalenka și Magda Linette s-au calificat în semifinalele Australian Open

Programul meciurilor din semifinale, joi 26 ianuarie

ora 10:30 Elena Rybakina – Victoria Azarenka – Rod Laver Arena

ora 12:00 Magda Linette – Aryna Sabalenka – Rod Laver Arena

În ultimul meci din semifinale, Aryna Sabalenka (5 WTA) a câștigat fără emoții, scor 6-3, 6-2 cu Donna Vekic (64 WTA) și s-a calificat fără set pierdut în careul de ași. Sportiva din Belarus se află la a patra semifinală din carieră într-un turneu de Mare Șlem. 


În primul meci al zilei pe tabloul feminin la simplu, Magda Linette (45 WTA) a produs surpriza. Jucătoarea din Polonia a învins-o în două seturi, scor 6-3, 7-5 pe Karolina Pliskova (31 WTA) și s-a calificat în premieră, în semifinalele unui turneu de Mare Șlem, performanță atinsă la 30 de ani. 

Poloneza și-a pierdut serviciul în primul game al meciului, însă după o oră și 29 de minute de joc a reușit să se impună. Este a treia tenismenă din Polonia care de-a lungul timpului s-a calificat în penultimul act la Melbourne după Radwanska și Swiatek. 

25-01-2023
06:56

Perechea Grabiela Ruse/Marta Kostyuk e în semifinale la Australian Open

Performanță extraordinară obținută de Gabriela Ruse la ediția din 2023 a Australian Open. Sportiva din România a ajuns până în semifinalele probei de dublu feminin, împreună cu ucraineanca Marta Kostyuk.

Perechea Ruse/Kostyuk a obținut o victorie de răsunet în sferturile de finală în fața dublului Hunter/Mertens, favoritele 4 ale turneului. După un meci maraton, care s-a întins pe durata a două ore și jumătate, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au impus cu scorul de 7-6 (6), 2-6, 6-4.

În semifinale, ele vor întâlni perechea învingătoarea din sfertul Krejcikova/Siniakova (favorite 1) -Krawczyk/Schuurs (favorite 6). 

24-01-2023
12:57

Programul sferturilor de finală la Australian Open

SIMPLU FEMININ

  • ora 02:00 Karolina Pliskova – Magda Linette
  • ora 04:00 Aryna Sabalenka – Donna Vekic

SIMPLU MASCULIN 

  • ora 05:30 Ben Shelton – Tommy Paul
  • ora 10:30 Andrey Rublev – Novak Djokovic

DUBLU MASCULIN 

  • ora 04:00 A. Mies/J. Peers – M. Granollers/H.Zeballos
  • ora 05:30 W. Koolhof/H. Zeballos – R. Hijikata/J. Kubler

DUBLU FEMININ

  • ora 03:30 S. Aoyama/E. Shibahara – C. Dolehide/A. Kalinskaya
  • ora 04:00 S. Hunter/E. Mertens – M. Kostyuk/G. Ruse
  • ora 05:30 B. Krejcikova/K. Siniakova – D. Krawczyk/D. Schuurs
  • ora 05:30 H-C. Chan/Z. Yang – C. Gauff/J. Pegula

DUBLU MIXT

  • ora 08:30 S. Mirza/R. Bopanna – D. Krawczyk/N. Skupski
  • ora 12:30 O. Gadecki/M. Polmans – L. Stefani/R. Matos
24-01-2023
12:51

Karen Khachanov - Stefanos Tsitsipas, prima semifinală la Australian Open pe tabloul masculin

Stefanos Tsitsipas (4 ATP) nu a avut emoții cu Jiri Lehecka (71 ATP) una dintre surprizele acestei ediții de la Australian Open. Favorit numărul trei la câștigarea comepetiției, Stefanos Tsitsipas a câștigat în două ore și 19 minute de joc, scor 6-3, 7-6(2), 6-4. 

Pentru un loc în finală, Stefanos Tsitsipas se va duela cu Karen Khachanov (20 ATP). Este al șaptelea meci direct între cei doi, iar bilanțul se află de partea tenismenului grec care și-a adjudecat cinci dintre cele șase întâlniri. 


Karen Khachanov este primul semifinalist de pe tabloul masculin. Sportivul din Rusia, cap de serie 18 la Australian Open, s-a impus împotriva americanului Sebastian Korda. La scorul 7-6(5), 6-3, 3-0, favoritul 29 al competiției s-a retras, iar Khachanov a făcut pasul în careul de ași.

Din cauza durerilor la încheietura mâinii drepte, Sebastian Korda, care în urmă cu un tur îl elimina pe Hubert Hurkacz (11 ATP), a fost nevoit să abandoneze. În semifinale, Khachanov va evolua împotriva câștigătorului din meciul Tsitsipas – Lehecka, care se joacă astăzi pe Rod Laver Arena, după meciul Pegula – Azarenka.

24-01-2023
07:15

Elena Rybakina - Victoria Azarenka, prima semifinală la Australian Open pe tabloul feminin

Victoria Azarenka (24 WTA) a produs surpriza la Australian Open și s-a calificat în semifinalele competiției, eliminând-o pe Jessica Pegula (3 WTA), a treia favorită la câștigarea turneului. În vârstă de 33 de ani, sportiva din Belarus a câștigat, scor 6-4, 6-1 după o oră și 39 de minute de joc.

Este prima calificare a Victoriei Azarenka în penultimul act la Melbourne din 2013 încoace. În urmă cu 10 ani, bielorusa reușea să se impună în primul turneu de Mare Șlem al anului. În penultimul act, Victoria Azarenka va da piept cu Elena Rybakina (25 WTA), campioana en-titre la Wimbledon. 


Elena Rybakina (23 de ani, locul 25 WTA) este prima semifinalistă de pe tabloul feminin la Australian Open. Sportiva care reprezintă Kazakhstan a trecut într-o oră și 21 de minute de Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA), scor 6-2, 6-4. 

Meciul dintre cele două sportive s-a jucat cu acoperișul tras din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Australia. De-a lungul partidei, campioana en-titre de la Wimbledon a servit 11 ași și și-a pierdut o singură dată serviciul. În schimb a câștigat de patru ori pe serviciul advers.

Calificarea în semifinală este cea mai bună performanță a Elenei Rybakina la Antipozi. În penultimul act, sportiva în vârstă de 23 de ani va juca împotriva învingătoarei din partida Jessica Pegula – Victoria Azarenka. Meciul este programat nu înainte de ora 10:00, ora României. 

„Sunt foarte fericită că sunt în semifinale pentru prima dată. Bineînțeles că am avut emoții, în special în ultimul game, dar sunt fericită că mi-am gestionat emoțiile. Am jucat foarte bine astăzi”, au fost primele cuvinte ale câștigătoarei. 

DUBLU MASCULIN

Bonzi/Rindernkneckh – Nys/Zielenski 1-6, 4-6
Chardy/Martin – Arevalo/Rojer 6-3, 2-6, 7-6(4)

DUBLU FEMININ

Mihalikova/Sasnovich – Krawczyk/Schuurs 3-6, 1-1 (amânat din cauza ploii)
Dolehide/Kalinskaya – Dabrowski/Olmos 7-5, 6-2

DUBLU MIXT

Cabrera/Smith – Stefani/Matos 3-6, 4-6
Inglis/Kubler – Gadecki/Polmans 3-6, 2-6
Krawczyk/Skupski – Townsend/J. Murray 4-6, 6-3, 10-5
Ostapenko/Vega Hernandez – Mirza/Bopanna (WO – Ostapenko/Vega Hernandez)

Primul turneu de Grand Slam al anului 2023, Australian Open, care are loc în perioada 16-29 ianuarie în complexul Melbourne Park din statul Victoria, se apropie cu paşi mari de linia de sosire. Ne afăm acum, marţi, 24 ianuarie şi miercuri, 25 ianuarie, în faza sferturilor de finală, atât la simplu cât şi în competiţia de dublu şi am avut deja parte de două surprize de proporţii: eliminarea favoritului nr. 2 din turneul masculin, rusul Daniil Medvedev, şi a principalei favorite la feminin, poloneza Iga Swiatek.

Nowak Djokovic – Andrei Rublev la masculin şi Jessica Pegula – Viktoria Azarenka la feminin sunt capetele de afiş ale sferturilor de finală la Australian Open

Dintre capii de serie au ajuns în sferturi de finală Novak Djokovic, marele favorit, cap de serie nr. 4, Stefanos Tsitsipas, cap de serie 3, Andrei Rublev, cap de serie 5, Karen Khachanov cap de serie nr.18 şi americanul Sebastian Korda, cap de serie nr.29. La feminin, după eliminarea lui Iga Swiatek favorite sunt acum Jessica Pegula, cap de serie 3 Aryna Sabalenka, cap de serie 5, iar dintre capii de serie mai avem  pe Jelena Istapenko – nr.17, Elena Rîbakina – nr. 22, Viktoria Azarenka – nr. 24 şi Karolina Pliskova – nr. 30.

ADVERTISEMENT

Cele mai interesante partide din sferturile de finală, meciuri socotite capete de afiş ale acestei faze, sunt Novak Djokovic – Andrei Rublev, programt miercuri, 25 ianuarie, de la ora 11:30 ora României, şi Jessica Pegula – Viktoria Azarenka, marţi, 24 ianuarie, ora 10:00. Au pătruns între primii opt şi jucători care nu sunt capi de serie: cehul Jiri Lehecka – nr. 71 ATP şi americanii Ben Shelton – locul 89 şi Tommy Paul – locul 35, care vor juca între ei pentru un loc în semifinale, iar la feminin poloneza Magda Linette, locul 45 WTA şi croata Donna Vekic, locul 64.

Marţi, 24 ianuarie

SIMPLU MASCULIN

  • ora 05:00 Khachanov – Korda 
  • ora 11:30 Tsitsipas – Lehecka

SIMPLU FEMININ

  • ora 03:00 Rîbakina – Ostapenko
  • ora 10:00 Pegula – Azarenka

DUBLU MASCULIN

  • ora 03:30 Bonzi/Rindernkneckh – Nys/Zielenski
  • ora 05:30 Chardy/Martin – Arevalo/Rojer

DUBLU FEMININ

  • ora 05:00 Mihalikova/Sasnovich – Krawczyk/Schuurs
  • ora 05:30 Dolehide/Kalinskaya – Dabrowski/Olmos
  • ora 07:00 Hunter/Mertens – Kostyuk/RUSE
ADVERTISEMENT

DUBLU MIXT

  • ora 02:00 Cabrera/Smith – Stefani/Matos
  • ora 07:00 Inglis/Kubler – Gadecki/Polmans
  • ora 08:30 Krawczyk/Skupski – Townsend/J. Murray
  • ora 08:30 Ostapenko/Vega Hernandez – Mirza/Bopanna

Miercuri, 25 ianuarie

SIMPLU MASCULIN

  • ora 05:00 Shelton – Paul
  • ora 11:30 Djokovic – Rublev

SIMPLU FEMININ

  • ora 03:00 Pliskova – Linette
  • ora 10:00 Sabalenka – Vekic

DUBLU MASCULIN

  • ora 03:30 Mies/Peers – Granollers/Zeballos
  • ora 05:30 Koolhof/Skupski – Hijikata/Kubler

DUBLU FEMININ

  • ora 08:30 Chan/Yang – Gauff/Pegula

Cine transmite la TV meciurile Novak Djokovic – Andrei Rublev şi Jessica Pegula – Viktoria Azarenka, precum şi celelalte partide din sferturile de finală la Australian Open

După cum se ştie, de ani de zile canalele Eurosport au obţinut în exclusivitate dreptul de difuzare peste tot, inclusiv în România, a tuturor celor patru turnee de Grand Slam care au loc anual. Evident, aşa se întâmplă şi acum când toate partidele importante de la actuala ediţie de Australian Open au putut fi urmărite numai pe cele două canale Eurosport.

ADVERTISEMENT

Sferturile de finală al turneelor de simplu masculin şi simplu feminin vor fi transmise în totalitate începând din noaptea de luni, 24 ianuarie, spre marţi  şi apoi 24 de ore mai târziu calupul doi din această fază. Meciurile considerate cele mai tari, Novak Djokovic – Andrei Rublev şi Jessica Pegula – Viktoria Azarenka vor avea loc la ore mult mai accesibile, în cursul dimineţii de miercuri, 25 ianuarie, ora 11:30 la masculin şi marţi, 24 ianuarie, ora 10:00 la feminin.

Marţi, 24 ianuarie

  • ora 03:00 Rîbakina – Ostapenko (Eurosport)
  • ora 05:00 Khachanov – Korda (Eurosport)
  • ora 10:00 Pegula – Azarenka (Eurosport)
  • ora 11:30 Tsitsipas – Lehecka (Eurosport)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 25 ianuarie

  • ora 03:00 Karolina Pliskova – Linette (Eurosport)
  • ora 05:00 Shelton – Paul (Eurosport)
  • ora 10:00 Sabalenka – Vekic (Eurosport)
  • ora 11:30 Djokovic – Rublev (Eurosport)

Novak Djokovic – Andrei Rublev şi Jessica Pegula – Viktoria Azarenka sunt cele mai tari meciuri în sferturile de finală la Australian Open

Meciul cel mai tare din concursul masculin la Australian Open este partida dintre favoritul nr. 4, de fapt considerat de organizatori drept principalul favorit, sârbul Nowak Djokovic şi favoritul nr. 5, rusul Andrei Rublev. Va fi a patra confruntare directă, scorul la general fiind de 2-1 pentru Djokovic, care s-a impus în 2021 şi 20222 în grupele Turneului Campionilor, la Torino. Rublev a reuşit în aprile 2022 un succes care sigur l-a durut mult pe Nole, pentru că s-a petrecut pe zgură, tocmai la Belgrad, adică acasă la Djokovic!

La feminin, partida care iese în evidenţă este Jessica Pegula – Viktoria Azarenka. Americanca, favorită 3, este singura sportivă din WTA care joacă efectiv de plăcere, pentru că tatăl ei este miliardar. Bielorusa a avut mari probleme în ultimii ani, după ce fusese în 2012 timp de 51 de săptămâni lider mondial, câştigând de două ori Australian Open, în 2012 şi 2013 şi jucând trei finale, pierdute, la US Open. Raportul direct indică 3-2 pentru Pegula, dar la Madrid, în 2021, partida nu a avut loc, americanca beneficiind de neprezentarea adversarului.

Ofensivă americană la masculin, Linette şi Vekic surprizele turneului feminin la Australian Open

La această ediţie a Australian Open observăm o adevărată ofensivă americană în turneul masculin, unde în sferturi au pătruns jucători fără performanţe notabile până acum: Sebastian Korda, Tommy Paul şi mai ales anonimul Ben Shelton, ultimii doi urmând a se bate între ei şi e clar că unul va ajunge astfel în careul de aşi. O mare surpriză este şi cehul Jiri Lehecka, care l-a eliminat pe favoritul 6, Felix Roger-Aliassime.

La femei dacă marea favorită Iga Swiatek a plecat acasă în optimi, iată că Polonia nu a rămas pe dinafară, în sferturi pătrunzând a doua rachetă a acestei ţări, Magda Linette. O evoluţie bună a avut şi croata Donna Vekic, aşteptată ani de-a rândul să confirme speranţele puse în ea la vremea junioratului.

ADVERTISEMENT