News

Când putem merge la mare pe litoralul grecesc! Elenii și-au dat ok-ul pentru concediile românilor

28.04.2020 | 13:47
Insulele grecești își așteaptă turiștii. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 15 mai intră în vigoare primele norme de relaxare, dar românii nu mai au răbdare și vor să știe deja când pot merge la mare pe litoralul grecesc! Mai mult de atât, agențiile de turism se laudă cu oferte atractive pentru un sezon care, la un moment dat, părea compromis.

Când putem merge la mare pe litoralul grecesc!

Răspunsul îl oferă chiar guvernul elen care se pregătește să anunțe un set de măsuri pentru următoarele luni. Premierul și-a chemat alături 6 miniștri și, conform informațiilor din presa greacă, este gata să ridice anumite bariere.

ADVERTISEMENT

Și în cazul Greciei discutăm despre o relaxare treptată, astfel încât să existe posibilitatea și răgazul de a evalua eficiența măsurilor.

Elenii și-au dat ok-ul pentru concediile românilor

Concret, scenariul de bază al elenilor este unul care cuprinde absolut toate segmentele. În fruntea priorităților se află turismul, adică domeniul care poate ține țara pe o linie de plutire.

ADVERTISEMENT

Grecii au decis ca la fiecare 7 zile, începând cu data de 4 mai să fie ridicate o serie de opreliști. Programul elenilor s-ar încheia pe data 29 iunie, atunci când turismul ar putea să-și reintre în drepturi

4 MAI: Magazine, centre de estetică și înfrumusețare (coafoare, frizerii), libera circulație în interiorul prefecturilor
11 MAI- Deschiderea cursurilor la licee
25 MAI- Liturghii în biserică (reguli stricte)
1 IUNIE- Grădinițe, începerea funcționării hotelurilor, magazine mari, firme de catering, baruri/ centre de divertisment
29 IUNIE- cazările turistice, libera circulație pe insule

ADVERTISEMENT

Acesta este programul grecilor pentru relaxare, un program care ar însemna ca de la finalul lunii iunie, cu o întârziere de câteva luni, turiștii să poată intra în țară.

Este și cazul românilor care de-a lungul timpului au devenit mari amatori de concedii în insulele grecești și nu numai. Aproximativ 2 milioane de compatrioți și-au petrecut concediul anul trecut pe litoralul elen.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, grecii nu sunt tocmai mulțumiți. „Toată lumea este în așteptare. Azi, de la ora 18.00, premierul anunță ce se întâmplă.

Dacă reîncepe turismul din iunie o să fie ok. Dacă se mai așteaptă o lună, atunci o să fie o problemă. Din iulie e prea târziu”, a spus pentru FANATIK un român stabilit în insula Thassos care prestează în domeniu. 

„Au tot apărut zvonuri – pașaport de sănătate, distanțare pe plajă, terase doar în aer liber nu spații închise. Nu e nimic oficial deocamdată”, a mai spus acesta.

„Grecia este o destinație afectată la fel de tare ca toate celelalte în această perioadă. Mai mult ca sigur toate agențiile se vor orienta din mers și probabil că vor apărea și ofertele. Nu știu dacă vorbim despre ofertă la ofertă.

Noi eram în plin proces de early booking când a explodat această nebunie. Așteptăm cu interes decizia guvernului grec, una de care depinde totul. Nu cred că ei își permit să piardă tot sezonul. Rămâne de văzut dacă e nevoie de pașaport COVID-19” a spus pentru FANATIK o reprezentantă a unui tour operator din România

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: