News

Când se deschid birourile de înmatriculări în România. Anunțul oficial al directorului DRPCIV

13.05.2020 | 19:24
Cand se deschid birourile de inmatriculari in Romania Anuntul oficial al directorului DRPCIV
ADVERTISEMENT

Birourile de înmatriculări se redeschid în România, începând cu data de 15 mai. Conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul, însă în majoritatea cazurilor se va lucra peste program.

Birourile de înmatriculări se redeschid în România

De asemenea, cei de la DRPCIV au rugat toți oamenii să facă programările exclusiv on-line. “În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagină principală.

ADVERTISEMENT

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul www.drpciv.ro.

Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grijă personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul“, se arată într-un comunicat DRPCIV.

ADVERTISEMENT

Românii au 90 de zile la dispoziție pentru a-și reînnoi actele expirate

Directorul instituției, Florin Catană, a mai explicat că cei care s-au trezit cu carnetul de șofer expirat în perioada stării de urgență au la dispoziție 90 de zile pentru a-l reînnoi, fără a fi penalizați.

Creștem capacitatea din 15 mai la înmatriculări, dar se va face doar prin programare online. Vom ajunge la capacitate maximă în 10 zile, se va prelungi contractul de lucru. Îi anunț pe cei cărora le-au expirat documentele, au la dispoziție 90 de zile să le reînnoiască, nu e nevoie să vină în 15 mai toți. Se poate circula cu carnetul de șofer expirat timp de 90 de zile după 15 mai”, a explicat Cătana.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, în România sunt înmatriculare aproximativ 6.5 milioane de mașini. 80% dintre acestea au o vechime de peste 11 ani, în timp ce aproximativ 200.000 de mașini au o vechime de cel mult 2 ani.

Acestora li se adaugă aproximativ 2 milioane de autobuze, microbuze, motociclete sau tractoare. Cel mai impresionant parc auto se regăsește în București, unde sunt înmatriculate aproximativ 1.1 milion de mașini, aproximativ 17% din parcul național auto.

ADVERTISEMENT

Mai mult, 55% din numărul total de mașini cu o vechime de cel mult 2 ani se regăsește în București, aproximativ 55% din total.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: