News
notix pixel id

Când se deschid birourile de înmatriculări în România. Anunțul oficial al directorului DRPCIV

13.05.2020 | 19:24
Când se deschid birourile de înmatriculări în România. Anunțul oficial al directorului DRPCIV
Un ofiter al politiei rutiere verifica documentele unui solicitant al numerelor de inregistare pentru un vehicul, vineri 4 februarie 2005, in noul sediu al serviciului de inmatriculare si inregistrare auto, al politiei. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Birourile de înmatriculări se redeschid în România, începând cu data de 15 mai. Conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul, însă în majoritatea cazurilor se va lucra peste program.

Birourile de înmatriculări se redeschid în România

De asemenea, cei de la DRPCIV au rugat toți oamenii să facă programările exclusiv on-line. “În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagină principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul www.drpciv.ro.

ADVERTISEMENT

Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grijă personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul“, se arată într-un comunicat DRPCIV.

Românii au 90 de zile la dispoziție pentru a-și reînnoi actele expirate

Directorul instituției, Florin Catană, a mai explicat că cei care s-au trezit cu carnetul de șofer expirat în perioada stării de urgență au la dispoziție 90 de zile pentru a-l reînnoi, fără a fi penalizați.

ADVERTISEMENT

Creștem capacitatea din 15 mai la înmatriculări, dar se va face doar prin programare online. Vom ajunge la capacitate maximă în 10 zile, se va prelungi contractul de lucru. Îi anunț pe cei cărora le-au expirat documentele, au la dispoziție 90 de zile să le reînnoiască, nu e nevoie să vină în 15 mai toți. Se poate circula cu carnetul de șofer expirat timp de 90 de zile după 15 mai”, a explicat Cătana.

Conform datelor oficiale, în România sunt înmatriculare aproximativ 6.5 milioane de mașini. 80% dintre acestea au o vechime de peste 11 ani, în timp ce aproximativ 200.000 de mașini au o vechime de cel mult 2 ani.

ADVERTISEMENT

Acestora li se adaugă aproximativ 2 milioane de autobuze, microbuze, motociclete sau tractoare. Cel mai impresionant parc auto se regăsește în București, unde sunt înmatriculate aproximativ 1.1 milion de mașini, aproximativ 17% din parcul național auto.

Mai mult, 55% din numărul total de mașini cu o vechime de cel mult 2 ani se regăsește în București, aproximativ 55% din total.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri