Când se despodobește bradul, de fapt, pentru a avea noroc în noul an. Tradiția veche urmată cu sfințenie de mulți români, mai ales dacă sunt persoane care au adus magia sărbătorilor în casă încă de la începutul lunii decembrie.
Până când se poate ține bradul de Crăciun pentru a fi binecuvântat în anul ce vine. Obiceiul se păstrează de multă lume. Așa cum există o perioadă ideală pentru a decora interiorul, tot așa este și un interval pentru a renunța la podoabe.
Cei care se ghidează în viață după tradiții și superstiții au grijă să nu țină în casă o vreme prea mare bradul. Cu toate acestea nu trebuie să te grăbești să renunți la el imediat ce a trecut Revelionul, mai poți aștepta.
Un vechi obicei ne spune că bradul de Crăciun nu trebuie să mai stea decorat după Sfântul Ion, care se cinstește în fiecare an pe data de 7 ianuarie. Asta înseamnă că românii trebuie să renunțe la el cu o zi sau două înainte.
Dacă se ține cont de această tradiție importantă din popor românii vor avea noroc cu carul în anul ce urmează. În caz contrar, ghinionul îi va urmări în toate cele 12 luni din 2024, care iată că se apropie cu pași repezi.
„În general, regula de bază spune că trebuie să renunțați la brad și la decorațiunile de Crăciun cândva după 5 sau 6 ianuarie, pentru a respecta cele 12 nopți de Crăciun”, a spus designer-ul de interior, Chenise Hinds, conform Adevărul.
Chenise Hinds este de părere că oamenii trebuie să țină cont de cele 12 nopți de Crăciun pentru a avea parte de noroc în anul următor. Chiar și așa regula este una generală, oamenii putându-se abate oricând de la ea.
„Cel mai important lucru este să faci ceea ce ți se pare potrivit pentru familia ta”, a mai spus specialistul care este de părere că foarte multă lume păstrează bradul de Crăciun numai timp de 12 nopți.
În aceeași notă, e foarte important să se țină cont și de brad, dacă este natural sau artificial. Cel mai probabil cel natural se va scoate din casă mai repede pentru că se usucă din cauza căldurii și acele sale cad.