Fotbal intern

Când se joacă Islanda – România. UEFA a luat decizia finală, așa cum FANATIK a anticipat

17.03.2020 | 17:29
Cand se joaca Islanda  Romania UEFA a luat decizia finala asa cum FANATIK a anticipat
ADVERTISEMENT

Barajele de calificare la EURO, programate inițial pe 26 și 31 martie, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus care a dus și la disputarea turneului final în 2021. UEFA a anunțat că play-off-urile, unde România întâlnește Islanda, se vor juca la începutul lunii iunie, așa cum FANATIK a anticipat.

Islanda – România se joacă în iunie

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate competițiile sportive. După ce campionatele din Italia, Spania sau Anglia, meciurile din optimile cupelor europene și cele mai importante turnee de tenis au fost amânate, UEFA a luat aceeași decizie și în cazul EURO 2020.

ADVERTISEMENT

În urma unei ședințe, la care au participat prin video conferință membrii celor 55 de federații afiliate UEFA, s-a decis amânarea turneului final al Campionatului European pentru iunie – iulie 2021, hotărâre ce a eliberat calendarul fotbalistic din vară.

O altă decizie importantă luată de UEFA vizează chiar naționala României, care urma să joace în barajul de calificare la EURO pe 26 martie, în Islanda.

ADVERTISEMENT

Forul continental a anunțat că meciul din semifinalele play-off-urilor din Liga Națiunilor se vor juca la începutul lunii iunie a acestui an, data exactă urmând a fi stabilită în perioada următoare.

Bulgaria sau Ungaria, destinația în cazul unui succes în Islanda

România va juca în Islanda semifinala barajelor din Liga Națiunilor și, în cazul unui succes, va întâlni, tot în deplasare, câștigătoarea meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

ADVERTISEMENT

Dacă se va impune în ambele confruntări de la începutul lunii iunie, selecționata lui Mirel Rădoi va obține calificarea la Campionatul European și va intra în grupa C a turneului final, din care mai fac parte Olanda, Ucraina și Austria.

România ar urma, în cazul calificării, să joace meciurile cu Ucraina și Austria pe Arena Națională, în timp ce partida cu Olanda s-ar juca pe Amsterdam Arena.

ADVERTISEMENT

Turneul final al EURO 2020 se va disputa în 12 țări europene în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

ADVERTISEMENT