Sport

Când se joacă Sepsi – Aktobe, din turul 3 preliminar al Conference League

Sepsi Sfântu Gheorghe a trecut la pas de CSKA Sofia și va întâlni în turul trei preliminar al Conference League, o fostă adversară a FCSB.
03.08.2023 | 22:37
Cand se joaca Sepsi  Aktobe din turul 3 preliminar al Conference League
Sepsi joacă manșa tur cu Aktobe la Sfântu Gheorghe, pe data de 10 august. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sepsi a reușit să elimine vicecampioana Bulgariei, iar covăsnenii întâlnesc în turul al treilea un adversar accesibil, cel puțin la prima vedere. Echipa lui Liviu Ciobotariu a defilat în retur împotriva lui CSKA Sofia.

Sepsi Sfântu Gheorge, duel cu Aktobe în turul trei preliminar al Conference League

Sepsi Sfântu Gheorghe continuă aventura europeană după 4-0 cu CSKA Sofia, iar echipa lui Liviu Ciobotariu întâlnește pe Aktobe, locul trei în campionatul din Kazahstan, care a trecut de Torpedo Kutaisi.

ADVERTISEMENT

Partida tur are loc pe data de 10 august la Sfântu Gheorghe, iar returul se dispută o săptămână mai târziu, pe data de 17 august, pe terenul celor de la Aktobe.

Kazahii ocupă ultima treaptă a podiumului cu 34 de puncte după 16 etape și au lot evaluat de Transfermarkt la 8,55 milioane de euro, în timp ce Sepsi e cotată la 15,11 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Vedeta lui Aktobe este extrema stângă Maksim Samorodov, estimat la 700.000 de euro și cu 7 meciuri la națională. Aktobe are în palmares cinci titluri de campioană a Kazahstanului.

FCSB a avut emoții în preliminarii cu Aktobe

Chiar dacă Sepsi pare favorită, covosănenii nu trebuie să uite „dubla” FCSB-ului cu kazahii din preliminariile UEFA Champions League, din urmă cu nouă ani.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a avut mari probleme în Kazahstan, unde a terminat la egalitate, scor 2-2, iar Aktobe și-a creat numeroase șanse de a marca, pe un teren de joc artificial. FCSB reușea să se califice după o victorie cu 2-1 la București și să se califice în play-off-ul UEFA Champions League, însă Aktobe și-a vândut scump pielea.

Anul trecut, câștigătoarea Cupei și Supercupei României a fost eliminată în turul trei de suedezii de la FC Djugardens, după două înfrângeri în oglindă, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

„Acum avem șanse mari și în turul trei. Aktobe nu e o echipă așa de mare cum era Djurgardens. Nu visăm la grupe, e prea mult, dar visăm la play-off”, a spus patronul Laszlo Dioszegi, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT