Life

Când și cât de des trebuie să speli baia? Răspunsul s-ar putea să te surprindă, de fapt. Mulți fac o greșeală mare

Când și cât de des e bine să speli baia, de fapt? Răspunsul care te poate surprinde. Greșeala pe care o fac multe persoane.
01.03.2024 | 12:44
Cand si cat de des trebuie sa speli baia Raspunsul sar putea sa te surprinda de fapt Multi fac o greseala mare
Cât de des e bine să speli baia. Sursa foto: Freepik/ gpointstudio
ADVERTISEMENT

Când și cât de des este bine să speli baia. Multe persoane fac o greșeală atunci când vine vorba despre această încăpere, dar care este răspunsul corect?

Când și cât de des trebuie să speli baia, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți

Curățenia regulată este necesară în casă, deoarece mediul va fi curat și organizat, lucru care îți poate oferi o stare de bine. Ștergerea prafului, aspiratul și spălatul podelei sunt lucruri necesare pentru a menține ordinea în locuință.

ADVERTISEMENT

Nu este sănătos să trăim într-un mediu care nu este curat, deoarece pot apărea, în timp, probleme de sănătate, așa că este bine să menții curățenia cât de des poți.

Baia este una dintre cele mai folosite încăperi dintr-o locuință, motiv pentru care este bine să fie spălată regulat, mai ales dacă în casă locuiesc mai mulți membri ai familiei.

ADVERTISEMENT

În timp ce unele locuri din casă nu trebuie curățate prea des, altele au nevoie de mai multă atenție. În plus, există anumite treburi zilnice, cum ar fi să speli vasele sau să faci patul dimineața.

Cât de des trebuie, însă, să speli această încăpere? În general, oamenii curăță baia o dată la 3 – 4 zile, însă aceasta este o greșeală pe care multe persoane o fac.

ADVERTISEMENT

Potrivit Curiosauro.it, baia trebuie curățată, de fapt, în fiecare zi. Aici intră obiectele sanitare, precum vasul de toaletă, chiuvetele, bideurile, cada sau dușul. Și suprafețele din baie trebuie curățate zilnic.

Aceste zone din casă sunt mai predispuse la înmulțirea bacteriilor, mai ales când se depun pe suprafețe. Utilizarea unui degresant nu este suficientă, ci este nevoie de utilizarea produselor igienice specifice pentru a menține un mediu sănătos.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba despre prosoape, acestea trebuie înlocuite cu altele noi la fiecare 2 – 3 zile. Din cauza umidității, bacteriile se vor înmulți mai repede.

Cele vechi trebuie dezinfectate și spălate la temperaturi ridicate. Este necesar să dezinfectezi, totodată, și tăvile, suporturile pentru prosoape sau periuțe de dinți, decorațiunile și gresia. În acest fel, vei menține curățenia în baie și vei evita înmulțirea bacteriilor.

ADVERTISEMENT
Tags: