Sport

Când şi cu cine joacă România în sferturi la EURO 2023 de volei! Adversar de top

România s-a calificat după 40 de ani în sferturile de finală de la Campionatul European de volei masculin. "Tricolorii" vor juca în următoarea fază cu Franța.
08.09.2023 | 22:42
Cand si cu cine joaca Romania in sferturi la EURO 2023 de volei Adversar de top
Când şi cu cine joacă România în sferturi la EURO 2023 de volei! Adversar de top
ADVERTISEMENT

România a reuşit o performanţă uriaşă în voleiul masculin. “Tricolorii” au câştigat cu 3-2 meciul împotriva Croaţiei şi s-au calificat în sferturile de finală de la Campionatul European.

Când şi cu cine joacă România în sferturi la EURO de volei!

Reprezentativa ţării noastre a început excelent partida şi a controlat autoritar primele două seturi, pe care le-a şi câştigat. Adversarii au avut o revenire de orgoliu şi au reuşit să egaleze, după un set patru de infarct, încheiat 28-26.

ADVERTISEMENT

Dar, elevii lui Sergiu Stanciu şi-au păstrat lucididatea şi au controlat setul decisiv, pe care l-au câştigat cu scorul de 15-12. Au trecut 40 de ani de la ultima calificare a României în sferturi la un Campionat European.

În următorul meci, România va evolua împotriva învingătoarei din duelul Bulgaria – Franţa. Confruntarea se va disputa la Varna, luni, 11 septembrie. Este cel mai important  meci al “tricolorilor”, în ultimele decenii.

ADVERTISEMENT

Preşedinte FR Volei: “Obiectivul nostru real a fost să ajungem în optimi!”

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, a declarat la finalul meciului că obiectivul naţionalei noastre era un loc în optimile de finală,

„Eu cred că a răsărit din munca lor, din felul în care au reușit să se mobilizeze și datorită regulii folosirii celor doi români din teren.

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru real a fost să ajungem în optimi! După meciul cu Franța, au primit mai multă constanță, a crescut valoarea lor în ceea ce privește concentrarea.

Este o realizare mare, de care ne bucurăm! Privim cu încredere spre următorul meci și o să fim concentrați la fel ca până acum”, a mai spus Adin Cojocaru la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

România a reuşit să învingă Franţa, campioană olimpică, la acest turneu final. A fost o victorie extraordinară care a bătătorit drumul “tricolorilor” spre optimile de finală. Iar visul continuă.

ADVERTISEMENT