Sport

Când va avea loc Transylvania Open 2024. Schimbare radicală anunțată de organizatori

Organizatorii Transylvania Open 2024 anunță o schimbare radicală în programul turneului care va fi organizat pentru al 4-lea an la rând, după debutul din 2021.
29.11.2023 | 12:37
Cand va avea loc Transylvania Open 2024 Schimbare radicala anuntata de organizatori
Când va avea loc Transylvania Open 2024. Schimbare radicală anunțată de organizatori. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mai exact, turneul a fost mutat în calendarul WTA în prima parte a sezonului, spre deosebire de primele trei ediții. Așadar, ediția 2024 va fi organizată în săptămâna 5-11 februarie, iar sesiunile de calificări au fost programate pentru weekendul 3-4 februarie. Turneul din 2023 se desfășurase în octombrie.

Când va avea loc Transylvania Open 2024

Potrivit Sport.ro, turneul ca începe la o săptămână după încheierea Openului Australian, astfel că vor fi mult mai multe jucătoare de valoare care vor încerca să intre în formă, astfel vor dori să joace la acest turneu, în speranța că vor urca în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Momentan e clar că la Transylvania Open 2024 sunt așteptate Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, vicecampioana en-titre. Cel mai probabil lor li se vor alătura acele jucătoare din top 30 WTA care vor să își intre în ritm în noul an.

Jucătoarele din România, și nu numai, au avut de obicei doar cuvinte de laudă atunci când au jucat la Transylvanian Open. Cel mai recent exemplu e Gabriela Ruse, pierzătoarea din finala cu Tamara Korpartch.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a sărutat terenul de joc, în momentul în care a câștigat semifinala, Gabriela Ruse a vorbit la microfon în fața fanilor. ”M-am simțit extraordinar, când am pășit pe teren, am fost foarte aproape de lacrimi. Oamenii care au venit să mă susțină au fost minunați astăzi.

Nu doar astăzi, ci toată săptămâna. Întotdeauna mi-am dorit să joc într-o astfel de arenă. Când eram copil, îmi imaginam meciuri ca cele de săptămâna aceasta. Nu știam cum să-mi exprim fericirea. Am sărutat pământul pentru că sunt acasă, în fața oamenilor, și mi-am dorit atât de mult să câștig și să nu-i dezamăgesc.

ADVERTISEMENT

Au fost sentimente și emoții pe care nu le mai trăisem până acum, că nu am câștigat atâtea meciuri acasă. Este un sentiment extraordinar. Am simțit că a jucat România astăzi, nu Gabriela Ruse”, a declarat sportiva.

Cât costă un bilet la Transylvania Open 2024

Fanii care vor să ajungă la acest turneu trebuie să știe că organizatorii au anunțat deja prețul biletelor. Prețul unui bilet pornește de la 45 de lei, pentru primele zile, dar poate ajunge la 145 de lei pentru finală. De menționat că prețurile sunt considerate categorie ”Early Bird” pentru Acces General la turneu, astfel că acestea ar putea fi mai mari înainte de turneu.

ADVERTISEMENT

Așadar, pentru primele 4 zile ale turneului prețul unui tichet este de 45 de lei, după care zilele 5 și 6 ar costa un amator al tenisului 75 de lei, în timp ce finala din ziua 7 poate fi văzută pentru 145 de lei. La finele Translyvania Open 2023, directorul turneului Patrick Ciorcliă se felicita pentru că a ales să-i ofere un wildcard Gabrielei Ruse. Wildcard care s-a dovedit a fi tichetul spre finală.

”Mă bucur că a profitat de această șansă și sper să fie doar începutul pentru ea. E un sentiment frumos. Cu acest wildcard a ajuns în finală, dar e un wildcard binemeritat. Ea și-a câștigat acest drept. Este locul 188 în clasamentul WTA, dar nu o reprezintă. A fost în top 100 WTA mult timp, vrea să revină, a avut și probleme fizice.

Mă bucur foarte mult că a profitat de această șansă și eu sper să fie doar începutul pentru ea. Vreau să le menționez și pe Ana Bogdan și pe Jaqueline Cristian. Noi facem acest turneu datorită lor și pentru ele,” a declarat directorul Transylvania Open, la finalul turneului, pentru Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT
Tags: