Sport

Când va fi demolat stadionul lui Dinamo. Demersul făcut de Ionuț Lupescu: ”Să convingem Guvernul”

Suflarea dinamovistă din România așteaptă cu sufletul la gură momentul în care stadionul va fi demolat, iar în acel loc va fi construită o arenă modernă, demnă de numele Dinamo.
13.01.2024 | 16:50
Cand va fi demolat stadionul lui Dinamo Demersul facut de Ionut Lupescu Sa convingem Guvernul
Când va fi demolat stadionul lui Dinamo. Demersul făcut de Ionuț Lupescu: ”Să convingem Guvernul”. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Președintele de onoare al CS Dinamo, Ionuț Lupescu, a oferit mai multe detalii despre construirea noului stadion din ”Ștefan cel Mare”. În cel mai fericit caz, stadionul va fi demolat în a doua parte din 2024, cândva în toamnă, potrivit lui Lupescu. Mai mult, noul stadion care va necesita o investiție de 170 de milioane de euro ar fi gata în aproximativ 3 ani, adică undeva în 2027.

Când va fi demolat stadionul lui Dinamo, potrivit lui Lupescu

Potrivit datelor oficiale, noul stadion va avea ”25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, precum și un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo București, precum și un centru de recuperare pentru sportivi”.

ADVERTISEMENT

Așadar, tot ce au sperat vreodată fanii dinamoviști va deveni realitate în câțiva ani. Doar că, Ionuț Lupescu recunoaște că mai are nevoie momentan de muncă de convingere pe lângă politicieni, pentru a-i convinge să acorde ”ultima semnătură” necesară demolării și construirii unui nou mega stadion în locul epavei din Ștefan cel Mare.

”Planurile pentru 2024 sunt să încerc să convingem Guvernul pentru a lua ultima semnătură necesară îndeplinirii marelui vis al dinamoviștilor, adică noul stadion. Sper ca Premierul și echipa lor vor aviza acest proiect. Va fi o arenă pentru multe sporturi. Și sper să conving oamenii din MAI de necesitatea refacerii infrastructurii parcului sportiv Dinamo.

ADVERTISEMENT

Pentru stadion mai lipsește o singură aprobare. După aceea, CNI va prelua pârghiile. Dacă totul merge bine, în vară-toamnă am putea vedea buldozerele la stadion. Important e să se înceapă treabă. Dacă totul merge bine, sper ca în doi ani și jumătate sau trei ani va fi gata stadionul. E important să avem infrastructură, să facem o academie bună”, a declarat Ionuț Lupescu direct din Belek, pentru GSP.ro.

Cât despre șansele echipei de fotbal Dinamo să rămână în SuperLiga, Ionuț Lupescu a avut un mesaj special pentru fotbaliști și le-a transmis acestora să nu se lase bătuți. Sper ca Dinamo să rămână în Liga 1. ”Șanse sunt. Ultimele două meciuri au dat speranță. Mai e cale lungă, trebuie multă muncă. Jucătorii trebuie să aibă încredere în ei”, a punctat Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Noul stadion ar putea să atragă automat investitori interesați de Dinamo, cum ar fi fostul patron Ionuț Negoiță. Acesta a recunoscut că s-ar întoarce la Dinamo dacă ar exista un astfel de stadion nou, care să-i permită să facă performanță. Până atunci, din păcate pentru fanii dinamoviști, echipa pare condamnată să se lupte pentru salvarea de la retrogradare, cel puțin în acest sezon.

”Practic, am declarat că nu sunt deschis, așa că nimeni nu m-a întrebat de sănătate. Până nu se face un alt stadion, pentru mine e un subiect închis. Gândind la rece, totuși fotbalul și Dinamo sunt în sufletul meu, aș mai reveni în două variante: 1. s-ar face noul stadion, 2. ar fi mai mulți acționari, ca să se împartă riscurile și eforturile”, declara Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

La fel de entuziasmat de construirea noului stadion era și fostul antrenor Ovidiu Burcă, cel care a pus ”un pariu” că Dinamo va câștiga campionatul în trei ani, din momentul în care va avea un stadion modern. ”Facem pariu că în 3 ani Dinamo câștigă campionatul? Nu neapărat cu mine antrenor, deși ar fi fantastic să-mi realizez visul ăsta, ci vorbind de Dinamo, cu mine, fără mine. Aș vrea să prind noul stadion, pentru că atunci clubul va trece la un cu totul alt nivel. Dacă viața îmi surâde, da, mi-aș dori să câștig și campionatul”, explica Ovidiu Burcă în cadrul unui podcast.

ADVERTISEMENT