Life

Când va fi încoronat Regele Charles al III-lea. Palatul Buckingham a anunțat data oficială

Casa Regală a anunțat când va fi încoronat Regele Charles al III-lea. Anunțul a fost făcut marți de reprezentanții Palatului Buckingham.
11.10.2022 | 21:43
Cand va fi incoronat Regele Charles al IIIlea Palatul Buckingham a anuntat data oficiala
Când va fi încoronat Regele Charles al III-lea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Palatul Buckingham a anunțat marți când va fi încoronat Regele Charles al III-lea. Ceremonia va avea loc în luna mai a anului viitor.

Palatul Buckingham a anunțat când va fi încoronat Regele Charles

Potrivit anunțului transmis de Palatul Buckingham, încoronarea Regelui Charles va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, La Westminster Abbey.

ADVERTISEMENT

Suveranul va fi încoronat alături de soția sa, Regina Consoartă Camilla, mai precizează anunțul. Ceremonia va fi condusă de către arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

“Încoronarea va reflecta rolul monarhului în ziua de azi şi va privi spre viitor, trăgându-şi în acelaşi timp rădăcinile din lunga tradiţie şi din fastul monarhiei.”, se mai arată în comunicatul Casei Regale.

ADVERTISEMENT

Charles al III-lea a devenit automat monarh al Marii Britanii după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Săptămâna trecută, publicația Bloomberg a anunțat că încoronarea Regelui Charles ar avea loc pe 3 iunie 2023, ca un omagiu adus regretatei sale mame, încoronată pe 2 iunie 1953. Ulterior, Palatul Buckingham a negat aceste speculații.

ADVERTISEMENT

Regele Charles ar vrea o încoronare modestă

Potrivit presei din Marea Britanie, Charles al III-lea și-ar dori o ceremonie de încoronare mai modestă decât cea a mamei sale, relatează Mirror.

Încoronarea ar urma să fie mai scurtă și mai puțin costisitoare decât cea care a avut loc în 1953.

ADVERTISEMENT

În cadrul ceremoniei, pe capul suveranului se va așeza o coroană din aur masiv, veche din 1661. Obiectul este unul extrem de prețios, încărcat de istorie, având o greutate de 2,23 kilograme.

Coroana Sfântului Eduard este piesa centrală din bijuteriile familiei regale. Arhiepiscopul de Canterbury va fi cel care va pune coroana pe capul Regelui Charles. Momentul simbolic se va încheia cu o slujbă religioasă.

Încoronarea Reginei Elisabeta a II-a a avut loc la aproximativ un an și patru luni de la decesul tatălui său, Regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952.

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția, la 96 de ani. Suverana a rămas în istorie ca fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Funeraliile au avut loc pe 19 septembrie 2022, iar regina a fost înmormântată la Capela St. George de la Castelul Windsor.

ADVERTISEMENT