News

Când va fi încoronat oficial Regele Charles al III-lea. Palatul Buckingham neagă ”speculațiile” Bloomberg

Noi detalii apar despre Regele Charles al III-lea. Când va fi încoronat în mod oficial și cum se va desfășura ceremonia istorică.
06.10.2022 | 11:29
Cand va fi incoronat oficial Regele Charles al IIIlea Palatul Buckingham neaga speculatiile Bloomberg
Când va fi încoronat oficial Regele Charles al III-lea. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
06-10-2022
08:29

Palatul Buckingham a negat speculațiile potrivit cărora regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 3 iunie anul viitor

Palatul Buckingham neagă afirmațiile potrivit cărora regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 3 iunie anul viitor, în cadrul unei încoronări reduse. Reacțiau vine după ce data, care cade într-o sâmbătă, a fost raportată de Bloomberg citând ”oficiali britanici” anonimi.

Publicația a afirmat că data ar reprezenta un ”omagiu emoționant” adus reginei, marcând 70 de ani și o zi de la încoronarea defunctului monarh în 1953. Bloomberg a adăugat că, înainte de un anunț public, au loc încă discuții cu privire la ce altă zi va deveni o sărbătoare oficială pentru a marca această ocazie.

Dar o sursă de la Palatul Buckingham a declarat între timp pentru MailOnline că orice informații despre o dată sunt “pure speculații”.

Aceasta vine după ce ”Operațiunea Gold Orb” – numele de cod secret pentru încoronarea lui Charles – a intrat în acțiune după moartea Majestății Sale pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Noi detalii despre încoronarea oficială a Regelui Charles al III-lea, care a înlocuit-o, luna trecută, la tronul Marii Britanii pe Regina Elisabeta a II-a. Când va avea loc marele eveniment și cum se va desfășura.

Când va fi Charles al III-lea încoronat oficial Rege al Marii Britanii

Prințul Charles a fost proclamat Rege al Angliei în septembrie, chiar în săptămână funeraliilor mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Încoronarea sa oficială se va desfășura abia anul viitor, pe data de 3 iunie, informează Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Ceremonia se anunță a fi una modestă, chiar mai modestă decât cea a regretatei suverane britanice, din 2 iunie 1953. Palatul Buckingham nu a comentat acest subiect, până acum, dar se cunosc anumite detalii.

Mai exact, pe capul Regelui Charles al III-lea se va așeza o coroană din aur masiv, veche din 1661. Obiectul este unul extrem de prețios și încărcat de istorie.

ADVERTISEMENT

Greutatea coroanei este de peste 2 kilograme

Coroana Sfântului Edward este piesa centrală din bijuteriile familiei regale, mai ales că se poartă de către monarh doar la încoronare. Greutatea ei este de 2, 23 kilograme.

Cel care va pune coroana pe capul moștenitorului va fi arhiepiscopul de Canterbury, deoarece momentul simbolic se va încheia cu o slujbă religioasă anglicană.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea este cel mai în vârstă prinț moștenitor, la cei 73 de ani. Următorul nume din familia regală care îi va lua locul va fi fiul său, Prințul William.

Reamintim că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață pe data de 8 septembrie 2022. După deces, a urmat o săptămână de doliu în Londra, aducându-i-se omagii suveranei.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a avea 96 de ani și a rămas în istorie ca cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. Trupul său neînsuflețit se află acum la Capeta St. George din Castelul Windsor.

În urmă cu un an, Regina Elisabeta a II-a și-a pierdut soțul, Prințul Philip, care a murit la 99 de ani. Se spune că din acea clipă, starea de sănătate a suveranei a devenit tot mai instabilă.

ADVERTISEMENT