Sport

Când va juca Leo Messi în Champions Cup, cea mai tare competiție a cluburilor din America. Robinhood și Moca, posibile adversare

Leo Messi nu va mai juca niciun meci oficial în 2023 și chiar prima parte din 2024. Primele partide ar putea fi în Champions Cup, competiție la care Inter Miami este calificată în premieră.
28.11.2023 | 14:07
Cand va juca Leo Messi in Champions Cup cea mai tare competitie a cluburilor din America Robinhood si Moca posibile adversare
Lionel Messi a ajutat-o pe Inter Miami să câștige primul trofeu din istorie, Leagues Cup. Ce va face formația din Florida în 2024. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Din postura de câștigătoare a Leagues Cup, primul trofeu din istoria clubului, la scurt timp după sosirea lui Leo Messi, Inter Miami s-a calificat în Champions Cup. Este varianta Champions League a zonei CONCACAF, în care participă cluburi din America de Nord, America Centrală și Caraibe.

Când va juca Leo Messi în Champions Cup, cea mai tare competiție a cluburilor din America. Inter Miami, calificată direct în optimile de finală

Inter Miami va participa în premieră în competiția care în 2023 a fost câștigată de mexicanii de la Leon. Ba chiar va primi bye în prima rundă și va fi calificată direct în optimile de finală. Partidele tur se joacă în intervalul 5-7 martie, iar cele din retur o săptămână mai târziu, 12-14 martie.

ADVERTISEMENT

Meciul din turul 2 din CONCACAF Champions Cup ar putea fi și primul oficial pentru Leo Messi în 2024. Datele pentru noul sezon din MLS nu au fost încă anunțate, dar în mod tradițional competiția începe fie la finalul lui februarie, fie la începutul lui martie. Rămâne ce văzut ce vor alege americanii.

Cert este că Champions Cup va fi unul dintre cele mai importante obiective ale lui Leo Messi în 2024 la echipa de club. Finala ar urma să se dispute pe 2 iunie, într-o singură manșă. Vor fi 27 de echipe în total, 22 în turul 1 și 5 care merg direct în optimile de finală, turul 2. Iată care sunt echipele pe care le poate înfrunta Messi în drumul spre trofeu.

ADVERTISEMENT

27 de echipe se vor lupta pentru titlul suprem în Champions Cup CONCACAF 2023. Inter Miami, la prima participare

Doar două echipe sunt deja sigure de prezența în optimile de finală, Inter Miami și Pachuca. Mexicanii de la Pachuca au câștigat Apertura în sezonul 2022-2023 din campionatul intern. Campioana din MLS va fi și ea calificată direct în optimi, la fel ca și câștigătoarele Caribbean Cup și Central American Cup.

MLS a ajuns la faza finalelor de conferințe, care vor avea loc pe 2 decembrie. Cincinnati – Columbus Crew și Los Angeles FC – Houston Dynamo sunt cele două confruntări programate. Finala MLS, între învingătoare, va avea loc pe 9 decembrie.

ADVERTISEMENT

În finala Caribbean Cup se vor înfrunta Robinhood (Surinam) și Cavalier (Jamaica). Manșa tur are loc pe 30 noiembrie, în Surinam, iar returul din Jamaica se va disputa pe 6 decembrie. Finala Central American Cup le va opune pe Alajuelense (Costa Rica) și Real Esteli (Nicaragua). Turul e în Nicaragua, pe 28 noiembrie, returul pe 5 decembrie, în Costa Rica. Învingătoarele din ambele competiții merg în turul 2, învinsele în turul 1.

Champions Cup CONCACAF 2024 va începe pe 6 februarie, iar finala este programată pe 2 iunie

În turul 1 al competiției, cu meciuri programate între 6 și 29 februarie, vor merge 22 de echipe, dintre care două sunt învinsele din finalele de Caribbean Cup și Central American Cup. Tragerea la sorți a competiției este programată pe 13 decembrie.

ADVERTISEMENT

Calificate în Turul 1 (22 echipe):

  • Canada (3): Vancouver Whitecaps, Forge FC, Cavalry
  • SUA (7): Nashville SC, Philadelphia Union, FC Cincinnati, St. Louis City, Orlando City, Columbus Crew, Houston Dynamo *
  • Mexic (5): UANL, Toluca, Guadalajara, Monterrey, America
  • Costa Rica (2): Herediano, Saprissa.
  • Panama (1): Independiente
  • Guatemala (1): Comunicaciones
  • Învingătoarea din partida Harbour View (Jamaica) – Moca FC (Republica Dominicană) – Caribbean Cup – locul 3
  • Învinsa din partida Robinhood (Surinam) – Cavalier (Jamaica) – Caribbean Cup locul 2
  • Învinsa din partida Alajuelense (Costa Rica) – Real Esteli (Nicaragua) Central American Cup – locul 2.

* În cazul în care una dintre Cincinnati, Columbus Crew sau Houston Dynamo va câștiga MLS, atunci va merge direct în turul 2. Iar locul ei din turul 1 va fi luat de New England Revolution.

Calificate în turul 2, optimi de finală (16 echipe):

  • 11 echipe care vin din turul 1.
  • Inter Miami (SUA)
  • Pachuca (Mexic)
  • Câștigătoarea MLS (una dintre Cincinnati, Columbus Crew, Los Angeles FC și Houston Dynamo)
  • Învingătoarea din partida Robinhood (Surinam) – Cavalier (Jamaica) – câștigătoare Caribbean Cup
  • Învingătoarea din partida Alajuelense (Costa Rica) – Real Esteli (Nicaragua) – câștigătoare Central American Cup
ADVERTISEMENT
Tags: