Sport

David De Gea alege între Messi și Ronaldo. Cum răspunde ibericul la ofertele de la Al Nassr și Inter Miami

Liber de contract după despărțirea de Manchester United, David De Gea a refuzat oferta de a redeveni coleg cu Ronaldo la Al Nassr și ar putea ajunge lângă Messi la Inter Miami.
19.11.2023 | 19:07
David De Gea alege intre Messi si Ronaldo Cum raspunde ibericul la ofertele de la Al Nassr si Inter Miami
Liber de contract după despărțirea de Manchester United, David De Gea a refuzat oferta de a redeveni coleg cu Ronaldo la Al Nassr și ar putea ajunge lângă Messi la Inter Miami. Sursă foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Portarul spaniol și-a încheiat contractul pe Old Trafford la finalul sezonului precedent, însă nu și-a găsit un alt angajament. Deși nu a dus lipsă de oferte, ibericul de 33 de ani a ținut standardul salarial la nivel înalt și niciun club nu l-a mai luat.

Messi l-a învins pe Ronaldo în cursa pentru transferul lui David De Gea

Între timp, pentru David De Gea s-au deschis mai multe porți și există numeroase opțiuni în perioada de mercato din iarnă. Așa că este de așteptat ca portarul spaniol să reapară pe gazon la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Conform publicației britanice The Sun, David De Gea a fost dorit de Al Nassr, care i-a pus pe masă un salariu de 570.000 de euro pe săptămână, însă acesta a refuzat să fie din nou coleg cu Cristiano Ronaldo după scurta perioadă petrecută împreună la Manchester United și ar putea juca alături de Leo Messi la Inter Miami.

Formația saudită păstrează în continuare speranțe că-l va putea convinge pe De Gea să se alăture proiectului lor, însă surse apropiate ale jucătorului vorbesc despre faptul că frumoasa soție a acestuia, Edurne, nu este deloc dornică să meargă în Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, interesul, deocamdată timid, al celor de la Inter Miami s-ar putea să fie o opțiune mult mai bună pentru portarul spaniol. Acesta pare atras de a juca în MLS cu Leo Messi, mai ales că la formația lui David Beckham îi va regăsi și pe conaționalii săi Jordi Alba și Sergio Busquets.

Ce opțiuni mai are De Gea

O altă variantă este să se întoarcă la Manchester United. Englezii ar vrea să-i ofere un contract pe termen scurt lui David De Gea, atât cât să acopere plecarea lui Andre Onana la Cupa Africii pe Națiuni. Portarul camerunez va lipsi la începutul anului viitor pentru a fi prezent la competiția ce va avea loc în perioada 13 ianuarie – 11 februarie.

ADVERTISEMENT

Ar exista și opțiunea revenirii în La Liga după 13 ani. Plecat în 2011 de la Atletico Madrid la Manchester United, De Gea este dorit de Valencia. În ciuda interesului ferm, ”liliecii” au probleme financiare și e greu de crezut că pot satisface pretențiile portarului.

Leo Messi pare că vrea să se înconjoare de apropiați la Inter Miami. În ultima perioadă s-a vehiculat că Luis Suarez ar urma să semneze cu formația din MLS în luna decembrie. Uruguayanul ar fi ajuns la un acord cu brazilienii de la Gremio pentru a-și rezilia mai devreme contractul scadent în decembrie 2024.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a reușit cele mai multe driblinguri dintre toți jucătorii care au activat în top 5 cele mai bune campionate ale Europei. Statistica a fost făcută odată cu sezonul 2006-2007. Fostul jucător al Barcelonei se poate lăuda cu cifre duble față de rivalul său de o viață, Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT