News

Când vor crește pensiile, de fapt. Ministrul Muncii nu vine cu vești prea bune

Când vor crește pensiile românilor. Veștile nu sunt prea bune, potrivit Ministrul Muncii. Ce a declarat, luni, Marius Budăi
19.06.2023 | 22:02
Cand vor creste pensiile de fapt Ministrul Muncii nu vine cu vesti prea bune
Când vor crește pensiile. Veștile nu sunt bune. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Când vor crește pensiile, de fapt. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi precizări privind acest subiect de interes pentru toți pensionarii din România. Din păcate, veștile nu sunt prea bune.

Când vor crește pensiile. Vești proaste de la Ministrul Muncii

Marius Budăi a declarat, luni, la Prima News, că la ora actuală nu poate să ofere un răspuns clar referitor la mărirea pensiilor. Ministrul spune că nu s-a decis nimic până acum din cauza perioadei dificile pe care statul român o traversează.

ADVERTISEMENT

“E dificil de răspuns acum şi nu avem practic nicio decizie în acest moment. Nu m-am aruncat niciodată cu presupuneri pentru că nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim”, a declarat ministrul Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că în ultimele luni a fost nevoit să „stingă incendii” gestionate în mod greșit de vechea guvernare, de dreapta. Marius Budăi a făcut referire la Executivul din perioada 2020, 2021.

ADVERTISEMENT

„Suntem foarte atenţi şi după ce PSD s-a întors la guvernare practic s-a schimbat această paradigmă vis-a-vis de cetăţenii români. Am stins nişte incendii care nu au fost gestionate cum trebuie la nivelul anilor 2020, 2021, de un guvern strict de dreapta”, a adăugat acesta.

Marius Budăi: „Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţiile următoare”

Totodată, ministrul Marius Budăi a punctat că în această perioadă trebuie acordată o atenție deosebită și categoriilor vulnerabile. El a amintit că situația nu este dificilă numai în România, ci la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţiile următoare, să vedem pe lângă creşteri ce tipuri de măsuri trebuie să luăm. Suntem într-o perioadă care nu este foarte uşoară nu numai pentru România, ci și pe plan mondial. Trebuie să avem grijă de categoriile vulnerabile şi lucrurile astea s-au întâmplat de când am intrat la guvernare în această coaliţie.”, a mai spus ministrul Muncii.

În acest context, Budăi a dat asigurări că vor continua măsurile implementate până acum, cel puțin până la finalul acestui an. De asemenea, ar urma să fie luate anumite măsuri pentru scăderea prețului la produsele alimentare.

ADVERTISEMENT

„Nu întrerupem nicio măsură, din contră, ducem măsurile până la final de an. Vedem care este evoluţia şi cu preţurile din energie, şi cu preţurile de consum şi măsurile pe care le luăm ca să putem scădea preţurile la alimente. Sunt lucruri care vin cumulate pentru a apăra puterea de cumpărare. Degeaba tot creşti veniturile dacă nu iei nişte măsuri să plafonezi preţurile.”, a transmis Marius Budăi.

ADVERTISEMENT