Fotbal international

Cântecul viral care i-a împins pe Messi şi pe colegii lui spre trofeul mondial! “În Argentina m-am născut, ţara lui Diego şi a lui Lionel!” Video

Fanii Argentinei au cântat pe durata întregii finale de la CM 2022, dar şi la celelalte meciuri din Qatar, o melodie care a devenit virală.
18.12.2022 | 20:37
Cantecul viral care ia impins pe Messi si pe colegii lui spre trofeul mondial In Argentina mam nascut tara lui Diego si a lui Lionel Video
Cântecul care a dus Argentina spre titlul mondial de la CM 2022
ADVERTISEMENT

Visul Argentinei s-a îndeplinit, la 36 de ani de la ultimul succes la un Campionat Mondial. “Pumele” au învins Franţa, scor 3-3 (4-2 după loviturile de departajare), în finala CM 2022 şi au cucerit trofeul pentru a treia oară în istorie. Pe durata întregului turneu din Qatar, fanii “sud-americani” au cântat aceeaşi melodie, care a devenit rapid virală.

Cântecul care a dus Argentina spre titlul mondial de la CM 2022. Versuri speciale dedicate lui Diego Maradona

Pentru Campionatul Mondial 2022, fanii Argentinei au cântat o piesă a trupei “La Mosca Tse-Tse” şi i-au schimbat versurile. Cântecul a devenit viral în Qatar, unde a fost cântat de “pume” în timpul fiecărui meci, dar şi la finalul partidelor, când Lionel Messi şi colegii lui i-au acompaniat.

ADVERTISEMENT

Bineînţeles, în versurile piesei nu a fost uitat Diego Maradona, care a adus penultimul trofeu mondial, în 1986, şi care s-a stins din viaţă în urmă cu doi ani, pe 25 noiembrie 2020. De altfel, fostul mare fotbalist a fost comemorat în timpul turneului final din Qatar.

“În Argentina m-am născut, ţara lui Diego şi a lui Lionel / A puştilor din Malvine pe care nu-i vom uita niciodată / Nu îţi pot explica, pentru că nu vei înţelege / Finalele pe care le-am pierdut şi cât am plâns / Dar totul s-a terminat, pentru că pe Maracana / Finala cu brazilienii am câştigat-o.

ADVERTISEMENT

Băieţi, acum suntem din nou entuziasmaţi / Vreau să câştigăm a treia cupă, vreau să fiu campion mondial / Şi Diego, pe care în ceruri îl putem vedea / Cu Don Diego (n.r. tatăl lui Maradona) şi cu ‘La Tota’ (n.r. mama lui Maradona) / Cum îl încurajează pe Lionel”, sunt versurile cântecului care acompaniat succesul Argentinei din Qatar.

Cine a rescris versurile cântecului care a devenit viral în întreaga lumea

Original, cântecul trupei “La Mosca Tse-Tse” se numea “Băieţi, în seara asta m-am îmbătat”, dar a devenit cunoscut în întreaga lume la Campionatul Mondial 2022. Cu toate acestea, piesa a fost refăcută la Copa America 2021, când argentinienii au câştigat finala în faţa Braziliei.

ADVERTISEMENT

Noile versuri au fost create de Fernando Romero, un suporter al naţionalei Argentinei. Acesta este şi un mare fan al Racing de Avellaneda şi profesor, însă numele lui va rămâne în istorie ca autorul versurilor cântecului viral.

Guillermo Novelli, liderul trupei “La Mosca Tse-Tse”, a vorbit despre modul cum noile versuri au schimbat total piesa pe care a lansat-o în 2003, cu 19 ani înainte succesul Argentinei la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

“Versurile sunt foarte emoţionante. Este despre Argentina, înfrângeri, victorii, frustrări, vorbeşte despre conflictul din Insulele Malvine. Dar, în special, este despre Leo şi despre Diego Maradona”, spunea Guillermo Novelli.

ADVERTISEMENT