News

Captură de proporții a poliției din Constanța. Peste 5,2 milioane de comprimate cu substanțe dopante au fost confiscate

Polițiștii din Constanța au anunțat capturarea 220 de baxuri cu substanțe dopante, a căror valoare totală este estimată la 3.000.000 euro.
11.02.2024 | 15:23
Captura de proportii a politiei din Constanta Peste 52 milioane de comprimate cu substante dopante au fost confiscate
Substanțe dopante de 3 milioane de euro, capturate la Constanța
ADVERTISEMENT

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat o captură majoră de substanțe dopante, după o serie de percheziții făcute într-o anchetă care viza și posibile fapte de contrabandă cu țigări. Captura făcută de către polițiștii din Constanța este evaluată la 3.000.000 de euro.

În urma efectuării a 36 de percheziții domiciliare, la data de 10 februarie a.c., de polițiștii din Constanța, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro”, se spune într-un comunicat al IGPR.

ADVERTISEMENT

Analizele de laborator au confirmat că este vorba de substanțe care intră sub incidența Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante, 70% dintre acestea intrând în categoria substanețlor dopante de mare risc. Pe lângă acestea, au mai fost confiscate 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești.

La poliția din Constanța au fost duse în 11 persoane în vederea audierii lor. Două dintre ele, un bărbat de 31 de ani și o femeie de 29 de ani au fost reținute pentru 24 de ore în virtutea prevederii legale care incriminează „fabricarea, producerea, experimentarea, preparea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța va cere instanței să aprobe și alte măsuri preventive împotriva celor doi. Cercetările Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare continuă.

Reținerile celor doi au fost făcute la capătul a 36 de percheziții domiciliare realizate sâmbătă, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante sau produse ce conțin substanțe dopante.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile au fost făcute la locuințele a 11 persoane din orașele Constanța și Năvodari, care sunt suspectate că, în perioada 2023-2024, acestea ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și produse ce ar putea conține substanțe dopante.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de sâmbătă, procurorii DIICOT au făcut o percheziție la locuința unui bărbat din Arad, unde au descoperit 200.000 de comprimate conținând diazepam, aproximativ 180.000 de comprimate conținând alprazolam și 61.000 de comprimate cu substanță activă clonazepam. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT