News

Captură impresionantă de droguri la Cluj. Un cetățean străin a fost arestat

Polițiștii din Cluj au reușit să captureze 50 de kilograme de droguri, fiind vorba de 2-MMC, un drog de sinteză apărut relativ recent.
22.12.2023 | 22:41
Captura impresionanta de droguri la Cluj Un cetatean strain a fost arestat
Drogurile erau puse în saci de plastic ascunși în cutii/ Foto: DIICOT
ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui cetățean străin care a fost prins în flagrant în timp ce transfera dintr-un automobil în altul o cantitate de 50 de kilograme de substanță psihoactivă de tip 2-MMC.

Cetățeanul străin va fi cercetat penal pentru efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii. După reținerea inițială în cursul zilei de joi, instanța a dispus vineri arestarea lui pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Cele 50 de kilograme de droguri erau ambalate în saci, ascunți la rândul lor în mai multe cutii de carton. „Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul a introdus drogurile în țară, din Ungaria, pe cale terestră în scopul comercializării lor pe teritoriul României”, a precizat DIICOT.

Surprinderea în flagrant a cetățeanului străin a fost realizată în comun de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Turda.

ADVERTISEMENT

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul de Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Cluj, Poliției Municipiului Cluj Napoca, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Cluj și jandarmilor din cadrul IJJ Cluj”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

O altă captură de 2-MMC a fost realizată, tot joi, de către procurorii DIICOT din Oradea care au dispus reținerea, transformată apoi în arest preventiv pe 30 de zile de către instanță, a unei persoane care deținea 514 grame de substanță psihoactivă.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost luată după ce acesta a fost depistat în flagrant, în momentul în care comercializa cantitatea de 514 grame de substanță psihoactivă ( 2-MMC) disimulată într-o jucărie, pentru suma de 25.000 de lei.

De asemenea, în autoturismul inculpatului, au fost descoperite și ridicate cantitățile de 340 grame de 2-MMC (substanță psihoactivă, un gram 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal (drog de mare risc) și suma de 700 euro”, a precizat DIICOT.

ADVERTISEMENT

2-MMC este un drog de sinteză apărut relativ recent, fiind identificat prima dată în Suedia, în anul 2014. Este consumat destul de mult și în România, ținând seama de frecvența cu care procurorii anunță capturile. De exemplu, în urmă cu câteva zile au fost confiscate 327 de grame la Constanța.

ADVERTISEMENT